61SAAT HABER SERVİSİ – SERKAN KILINÇ – Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yavuz Selim Bulvarı Hacıkasım Mevkiinde yapılacak otopark tartışma yaratmaya devam ediyor. 25 milyon TL ile kamulaştırılan alanda ilk olarak 750 araçlık yapılacağı açıklanan otopark geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarla 310’a düşürüldüğünün açıklaması sert bir şekilde eleştirilmişti.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu konuda Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin ilk gününde CHP’li üye Cahit Erdem ile sert bir tartışma yaşamıştı.
 Gümrükçüoğlu, bu tartışmada “Hakikaten otopark olarak hizmet ediyor ve ediyor.. Kaç araçlık otopark kapasitesi oluyor.. 310-320… 750 demek ki olmadı. Projesi oturmadı” ifadelerini kullanmıştı.

GETİRECEĞİ YÜKÜ DE HESAPLAMAK LAZIM
Konuyla ilgili Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası da, Büyükşehir Belediyesi ile irtibata geçti. Oda, belediyeye yazı yazarak projenin tüm detaylarını, mühendislik hesaplamalarını, trafik hesaplamalarını yazıyla talep etti. Amaçlarının katkı vermek olduğunu kaydeden Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, “Kent içinde otopark alanları, o bölgede ön görülen aktivitenin otopark ihtiyacını karşılamak için planlanır. Yani bir bölgeyi siz imar planında otopark diye işaretlediyseniz o alan mutlaka otopark yapılmalı.

Evet plan notlarında bu otoparkın yapımını teşvik etmek için belli bir yüzdelerle başka amaçlarla kullanılabilir diyor ama mesela otopark alanının yüzde 30’unu siz ticari alana çevirdiniz. Yüzde 30’unu çevirdiğimizde, o kısmın getireceği yükü de mühendislik açısından doğru hesaplamak lazım” dedi.

NET OTOPARK SAYISI DAHA DÜŞÜK
Yaklaşık değerlerle durumu açıklayan Yaylalı, “Ticari alanlarda metre kareye düşen otopark sayısı vardır. Siz 300 araçlık otopark koyarsanız 4 bin 500 metre kare ticari alan koyarsanız, bilmiyorum bu tüm verileri edindikten sonra yapılacak değerlendirme ama ben yaklaşık değerleri söyleyeyim. 4 bin 500 metre karenin zaten 150 aracı ancak orada ki ticari alanların ihtiyacını karşılar. Sizin o alanda yaptığınız net otopark sayısı daha düşük.

Mesela Forum’un Türkiye’de kağıda dökülmüş standartların çok üstünde otoparkı var. Ama yetmiyor. Çünkü yaptığınız tesisin çekim fonksiyonu daha yüksek. Bu sefer o otopark yetmiyor. Sadece o tesise yetmiyor. Bu şekilde değerlendirme yapmak lazım” diye konuştu.

BELEDİYELERİN OTOPARK YAPMASI ZOR İŞ...
Kent içinde belediyelerin otopark yapmasının zor bir iş olduğunu hatırlatan Yaylalı, “Kent içinde belediyelerin otopark yapması çok zor iş. Eskiden vardı otopark paralarını aktaralım... O kadar otopark kaynağı üretilemiyor artık. O otoparkı yapmak için siz bir kamulaştırma bedeli ödüyorsunuz. Bina yapacaksınız. Bunun da giderlerini karşılamanız lazım. Vatandaşa otopark ihtiyacını sunmak için bunun maliyetini sunmak lazım.

YENİ TRAFİK YÜKÜ GETİRECEK...
Mühendislikte o arada ki optimum dengeyi bulma işidir. Yani, bir cazip alanlar oluşturacaksınız. Burada ürettiğiniz değerle o tesisi yapacaksınız. Ama o tesiste kendi başına yeni çekimler oluşturacak, otopark ihtiyacı oluşturacak, yeni trafik yükü getirecek, bunların da o çerçevede yeniden değerlendirilmesi lazım. Siz o dengeyi çok iyi tutmanız lazım” ifadelerini kullandı.

300 ARAÇLIK YAPARSIN, 150 ARAÇ O TESİSE HİZMET EDER...
Yaylalı, sözlerine şu şekilde devam etti: “Ama siz getirip 300 araçlık yapıpda, 150 aracı o tesisin ihtiyacını karşılıyorsa sizin nette otopark ihtiyacı bahsedilen kadar olmayacaktır. Bunu belediyenin çok iyi değerlendirmesi lazım.

Biz oda yönetimi olarak karar aldık. Yazımızı yazdık. Talep ediyoruz. Görüşlerimizi mühendislik açısından değerlendirmelerimizi, bilgiler geldikten sonra büyükşehir belediyesi ve kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

YAVUZ SELİM BULVARININ ALTININ OTOPARK OLMASI
Belediye Başkan Vekili Kınalı’nın, otoparkın Yavuz Selim Bulvarının altında devam edeceği şeklinde ki açıklamaları hatırlatıldığında ise Yaylalı, “Yolların altının otopark olarak kullanılması doğru bir çalışma. Biz Tanjant Yolunun tamamının altının otopark olarak kullanılmasını önermiştik. İlk yapılırken bu öneriyi sunmuştuk. 97-98’lik yıllarda bu kısmın yolun altının otoparkının yapılmasını önermiştik. Maliyeti düşük olacaktı. Giriş çıkışı doğru planlanırsa kent içi yoğunluğu da azaltır.

Otopark kendi içinde akan bir trafiği olan alandır. İçinde dönüp dolaşıp girişle çıkışı aynı yerde oluşturursanız gereksiz bir trafik yükü de getirirsiniz. Bunun örneklerini kentin bütün otoparklarında görürsünüz... “ dedi.