61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da bugün belki de seçimlerde çok ender görülecek bir olay meydana geldi. Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimi için oy verme işlemi devam ederken Ortahisar İlçesi Fatih Lisesinde bugün seçimlerde oy verme hakkı bulunmayan bir genç kız oy kullanınca sandık başı karıştı. 
Ay farkıyla 18 yaşını doldurmayan, ancak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde bu kez 18 yaşını doldurarak Edanur Bayram adlı genç kıza tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları gibi seçmen kağıdı çıktı. 
Oy vermek için sandık başına giden genç kız seçmen bilgi kağıdı ve nüfus cüzdanını sandık görevlilerine vererek oyunu kullandı. 

Bu sırada genç kızın adını listede arayan sandık görevlileri, Edanur Bayram'a rastlayamadı. Daha sonra nüfus cüzdanı kontrol edildiğinde ise genç kızın 12 gün sonra 18 yaşını dolduracağını,  bu nedenle isminin listede olmadığı görüldü. 
Ancak genç kızın Cumhurbaşkanlığının seçiminde ikinci tura kalması halinde oy kullanabileceği bu nedenle de Seçmen Bilgi Kağıdının çıktığı fark edildi. 
Sandıkta kullanılan fazladan oy tutanak altına alınırken, sandıklar açıldığında buradaki bir oyun kurayla iptal edilmesine karar verildi. 

18 yaşına girmesine sayılı günler kaldığını ifade eden Edanur Bayram, kendisine seçmen bilgi kağıdı geldiğini belirterek "Bende bu kağıtla sandığa giderek oyumu kullandım. Zarfı sandığa attım. Sonra imza atmak için görevliler listede ismimi aradı ancak bulamadı. Sandık görevlileri tutanak tutacağını söyledi. Sayım sırasında bir zarfın rastgele çekilerek oyun iptal edileceği söylendi. Bu haksızlık. Belki benim oy verdiğim partinin zarfı değil, başka bir partinin oyu iptal edilecek. Bu benim ilk oyumdu, geçersiz olduğu için çok üzgünüm" dedi.