61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Akçaabat İlçesi Kavaklı Mahallesinde ki binasında 2014 yılında hasta kabulüne başlayan Özel Clinart Hastanesi ile ilgili şok bir haber geldi.  Akçaabat’taki binasına geçmeden önce Trabzon’da 2 yıl boyunca Tüp Bebek Merkezi olarak vatandaşlara hizmet veren Özel Clinart Hastanesi, 2016 yılında girdiği ekonomik sıkıntılardan kurtulamayınca kapanmak zorunda kaldı. 

Bu süreden sonra Akçaabat ve Trabzon’da ki bazı STK’ların ve üst düzey isimlerin devreye girmesiyle sorunları halledilmeye çalışılan Clinart Hastanesi için yapılan girişimler sonuçsuz kaldı. 

Ekonomik sıkıntılardan kurtulmak için bir çok firmayla yapılan görüşmelerde sonuçsuz kalınca hastane icradan satılığa çıktı. 

Daha önce içerisinde ki ekipmanların bir kısmının icradan satıldığı hastanenin icradan satıldığına ilişkin ilanlar gazetede yer aldı. 

Trabzon İcra Dairesi tarafından verilen ilanda, “Özel Clinart İnternational Hastanesi icradan satılıktır” başlığı yer aldı. 

4 milyon 300 bin TL Muhammen Bedel biçilen hastanenin icradan birinci satış günü 21 Haziran 2019’da 11:15’de olduğu kaydedilirken 2. satış günü ise 10 Temmuz 2019 saat 11:15’de olduğu belirtildi. 



Satış yeri ise Trabzon Adliyesi Zemin Kat Satış Odası Kaşüstü / Yomra - Trabzon olarak ifade edildi. 

İcra İlanında satışı yapılacak Özel Clinart Hastanesi ise şu şekilde tarif edildi: 

1- Özel Clinart İnternational Hastahanesi Ruhsatı; 8 adet klinik uzmanı ( 7 dahili , 11 cerrahi uzmanlık dalı ) ve 5 adet preklinik uzman kadrosu olmak üzere Toplam 23 uzman hekim kadrosu , 6 adet pratisyen hekim kadrosu bulunmaktadır.

2- Beyin cerrahi , kalp damar cerrahisi, kardiyoloji , fizik tedavi ve rehabilitasyon ,göğüs cerrahisi , nöroloji ,onkoloji gibi spesifik cirosu yüksek branşlar bulunmamaktadır .

3- 75 yatak kapasiteli bir sağlık tesisidir . Her bir uzman hekim kadrosu için 3 yatak olmak üzere yatak kapasitesi artırılabilmektedir .Yatak /hekimoranı yüksekolduğu için yatak artırım talebi uygun görülmeyecektir. ( 23 hekim x3 yatak 69 yatak ) 2. Madde eksikliğinden bahsedilen cerrahi uzmanlık dalları en az 100 yatak kapasiteli hastahanelere verilmektedir Ruhsat devrinin haciz yolu ile el değiştirmesi sahiplik adına ruhsat düzenlemesi Sağlık Bakanlığı uhdesinde olacaktır. Ruhsat devir ve tescil işlemlerinde Sağlık Bakanlığı Ruhsat Devir İşlemleri Hakkındaki Yönetmelik hükümleri uygulanacaktır. Yönetmeliğin 2. Maddesinde " Bu yönetmelik Devlete, İl Özel İdarelerine, Belediyelere, Üniversitelere, ve diğer Kamu Tüzel Kişilerine ait hastaneler hariç olmak üzere, gerçek kişiler ve özel hukuk tüzel kişilerini kapsar "demekle hastaneler gerçek kişi veya tüzel kişiler tarafından alınabilir.Özel Hastaneler 69. Madde gereği ihaleye katılan kişinin gerçek kişi olması halinde doktor veya tüzel kişi olması halinde tüzel kişi ortaklarından en az birinin doktor ünvanlı olması gerekmektedir.