61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Atatürk Alanı’nda geçtiğimiz hafta bir işletme sahibinin isyanı gündeme bomba gibi düşmüştü. Protokol yolu olarak geçen yerde bulunan işletmeye ait masaların ve sandalyelerin resmi kararla yol üzerinden kaldırılması için zabıta ekipleri bölgeye gelince olanlar oldu.

BIÇAKLI İSYAN VARDI

İşletme sahibi işgaliyenin büyükşehir belediyesi tarafından kendisine verildiği ve kaldırılma gerekçesinin kabul edilebilir olmadığına isyan ederek sinir krizleri geçirdi.

Sinir krizi geçiren işletme sahibi bıçağına sarılarak zabıtalara karşı direndi. Yaşanan bu tahlisiz olay sonrası işletmeye ait masa ve sandalyeler kaldırılırken bugün zabıta ekipleri bölgede bulunan diğer işgaliyecileri denetledi.

ZABITALARA ÇEVİKK KUVVET EŞLİK ETTİ

Denetimde zabıta ekipleri ile birlikte onlarca çevik kuvvetin eşlik etmesi dikkat çekti. Bazı işgaliyeciler güvenlik güçlü denetimden rahatsız olurken Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nün geçen hafta yaşanan bıçaklı olay sonrası güvenlik nedeniyle böyle bir uygulamaya başvurduğu öğrenildi.

ESNAF KURALA UYDU, SORUN ÇIKMADI

Yapılan denetimde işletme için belirlenen ve sarı çizgiyle belirlenen işgal alanlarına esnafların uyması sonrası kriz çıkmadan zabıta ekiplerinin denetimi tamamlandı.

ZEMİN KATTA İŞLETMESİ BULUNANA İŞGALİYE HAKKI

Öte yandan zabıta ekipleri esnafa yaptığı bilgilendirmede, bölgede işgaliye hakkını sadece zemin katta bulunan iş yeri sahiplerine verildiği ifade edildi.