61SAAT HABER SERVİSİ - TRABZON'da, şehir içi ulaşımın rahatlaması amacıyla yapılan Kanuni Bulvarı projesi kapsamında doğal sit alanı Boztepe'de ki tünel projesi son günlerde yine gündemde.

Yaklaşık 1 haftadır tünel içerisinde her gün sabah saat 10:00’dan sonra patlamalar yapılıyor. Kaya kırmak için yapılan patlamaların ne kadar daha süreci henüz belli olmazken, çevreye zarar vermemek için patlamaların düşük oranda yapıldığı belirtildi. 


Konula ilgili bilgi aldığımız Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Muzaffer Aydın, “Hemen hemen her gün patlatmalar yapıyorlar. Çok sert bir kaya var orada kırıcı ile kırılamıyor.

Ondan dolayı patlatmak zorundalar. Çevreye zarar vermeden patlatma yapılıyor ama yine de titreşim oluyor. Ancak korkulacak bir şey yok. Az miktarda da olsa her gün patlama yapılıyor. Endişe edilecek, korkulacak bir şey yok” dedi. 


Aydın, “Bir tüp bitti, ikinci tüpte uğraşıyorlar. Çok bir bir şey kaldığını tahmin ediyoruz” diye konuştu. 
Öte yandan yaklaşık 1 haftadır yapılan patlatmalara ise çevre yaşayan veya iş yeri bulunan vatandaşlar alıştığı gözlenirken bölgede ilk defa duyanların ise büyük endişeye kapıldığı gözleniyor.