61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da etkili olan aşırı sağanak yağış doğu ilçeleri etkisine alırken şehir merkezinde büyük aksaklıkları beraberinde getirdi.

Ortahisar ilçesinde yüksek kesimlerinden sahile doğru akan yağmur suyu su taşkınlarına neden oldu.

Su taşkınların en çok etkilendi yerler Pazarkapı ve Moloz mevkileri oldu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar ilçesinde yağış nedeniyle etkilenen yerlerde inceleme yaptığı duyuruldu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞMALARA DEVAM EDİYOR

Ortahisar ilçesinin Pazarkapı Mahallesi'nde dere taşkını yaşandığını ifade etti. Dere taşkını sonucu Piyasa Meydanı ve Kırkmerdivenler olarak bilinen alanda su baskını yaşandığını kaydeden Zorluoğlu, ilk andan itibaren gerekli müdahalelerde bulunduklarını bildirdi. Başkan Zorluoğlu, "Pazarkapı Mahallesi'nde Kırkmerdivenler bölgesinde suyun tahliyesi sağlanmıştır. Piyasa Meydanı'na, bölgede bulunan yer altı elektrik hatlarından ötürü kontrollü olarak müdahale ediyoruz. Kaşüstü Kavşağı ve Tanjant bölgesine de anında müdahale edilmiştir" dedi.

Büyükşehir Belediyesinin tüm birimleri ile teyakkuzda olduğunu kaydeden Zorluoğlu, "İlgili kamu kurumlarımızla birlikte, gerekli çalışmalar harfiyen yapılmaktadır. Tüm sorunlar ortadan kaldırılıncaya dek çalışmalarımıza ara vermeden devam edeceğiz" dedi.

Trabzon'da şok! Hastaları taşıyan belediye otobüsü sel sularının ortasında kaldı

Trabzon Pazarkapı Mahallesinde su taşkını

Trabzon'da su kanalizasyon şebekleri patladı