Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz’un rahatsızlığı sebebiyle hastanede tedavi görmesinden dolayı programı Yeşilay Trabzon Şube Başkanvekili Hacı Hakkı Kahraman yönetti. Programa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Karaoğlu, Ortahisar Belediye Başkanvekili Ahmet Yüksel Gülay ve Yeşilay gönüllüleri ile sporseverler katıldı. Yeşilay’ın geleneksel olarak düzenlediği bisiklet turu kapsamında Türkiye’nin 50 şehriyle birlikte Trabzon’da da pedallar sağlıklı yaşam için çevrildi. Ayasofya buluşan bisiklet severlerin yoğun ilgi gösterdiği tur ile bağımlılıklardan uzak sağlıklı bir yaşam için farkındalık oluşturuldu. Yaklaşık 80 kişinin katıldığı parkur Ayasoyfa sahilinden önünden başladı. Yeşilay Trabzon Şubesi Başkanvekili Hacı Hakkı Kahraman, “Trabozn Şube Başkanımız Köksal Boz’un hepinize selamı var. Şu anda hastanede olduğundan programa katılamadı. Kendisine Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Her yıl bağımlılıkla mücadele kapsamında sporun önemli bir katkısı var. Bunu vurgulamak için Yeşilay olarak bisiklet turları düzenliyoruz. Bu sene 9. düzenleniyor. Trabzon halkı bu işe sahip çıktı. Bağımlılıkla mücadele için biz Yeşilay olarak aktif çalışan bir grubuz. Bütün arkadaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz. Bu mücadelenin kutsal bir mücadele olduğunu düşünüyoruz. Çünkü merkezinde insan var. Bir insanı kurtardığınızda, ya da bir insana dokunduğunuzda bir insanın yalnızlığını, sıkıntısını derdini paylaştığınızda dünyanın problemini de çözmüş oluyorsunuz” dedi.
Ortahisar Belediye Başkanvekili Ahmet Yüksel Gülay, Yeşilay’ın önemli faaliyetlerde bulunduğunun altını çizerek, “Yeşilay ülkemizde bağımlılıkla mücadelede önemli hizmetlerde bulunuyor. Bugünde bir farkındalık oluşturmak için pedalları döndür sigarayı söndür sloganı ile bisiklet etkinliği düzenliyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Karaoğlu, programa katılanlara Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun selamını ileterek, “Ülkemizin en eski kuruluşlarından bir tanesi Yeşilay Cemiyetidir. 1920 yılından itibaren bağımlılıklarla mücadele ediyor. Bağımlılıkla mücadelesini her zaman destekleyip yanında olmuşuzdur. ‘Bir nedenim var bir de bisikletim’ adlı farkındalık yaratacak olan bu etkinliği düzenleyen herkesi tebrik ediyorum. Hastanede tedavi gören Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz’a da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Spor, hayatımızın bir parçasıdır. Spor bağımlılıklardan uzak tutar. Herkesi spora davet ediyoruz. Gençleri spora ne kadar yönlendirirsek onları bağımlılıklardan uzan tutarız. Sağlıklı nesil, sağlıklı gelecek için spor çok önemlidir. Spor hayatımızın her döneminde olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından Yeşilay gönüllüleri bisikletle Ayasofya’dan başlayarak bisiklet yolunu takip edip yaklaşık 7 kilometre pedal çevirerek farkındalık oluşturdular.