61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da 13 Ocak 2018 tarihinde Pegasus firmasına ait uçağın pistten çıkması sonucu meydana gelen kaza sonrasında yeni gelişmeler yaşanıyor. Uçakta bulunan 162 yolcu o gece sorunsuz bir şekilde uçaktan tahliye edilirken firma ilk olarak yolculara ödenen 2 bin TL’lik bagaj parası ile gündeme gelmişti.
Ancak firmanın 2 bin TL’lik bagaj parası ile sınırlı kalmadığı yolcuların diğer mağduriyetler için de 20 bin TL teklif ettiği ileri sürüldü.
Uçakta bulunan yolcularla telefonda irtibata geçen firma yetkililerin, uçaktaki yolcuların mağduriyetini gidermek için 20 bin TL teklifini sesli olarak yaptığı kaydedildi. Yolcularından yine sesli olarak teyit alan firma yetkilileri, ardından karşılıklı olarak mutabakat yapılacağı kaydedildi.
Bazı yolcular firmanın bu teklifini kabul ettiği ancak bazılarının parayı az bularak pazarlık yaptığı da gelen iddialar arasında...
Kimi yolcuların da haklarını mahkemede arayacaklarını söylediği ifade ediliyor.
Yolculara diğer mağduriyetler için teklif edilen 20 bin TL ile bagaj parası olarak verilen 2 bin TL'nin 162 yolcu açısından bakıldığında toplamda firmaya maliyetinin 3,5 milyon TL'yi aştığı bildirildi.