61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Havalimanında bekleyen uçakla ilgili son gelişmeleri sorduğumuz Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, henüz konuyla ilgili net bir durumun gelişmediğini kaydetti. 
Gümrükçüoğlu, “Bazı yolcularımızın hayati korku hissetmelerini de aslında pozitif hatıraya doğru çevirebilmek için biz o zaman bizi ziyaret etmiş olan Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürüne bu uçağı Trabzon Büyükşehir Belediyesine hediye edecek olursanız,  onu müsait bir park yerine çekerek çocuklarımızın gençlerimizin faydalanacağı kütüphane haline getirmenin restorasyonunu yaparız. Böylece bu hatıra kötü anılarla anılmamış olur. Ve kültüre hizmeti ile birlikte bir pozitiflik kazanır. Onlarda bu önerimize çok olumlu yaklaşmışlardı. Fakat sonraki tetkiklerinde beni aradıklarında uçağın kendilerine ait olmadığı, kiralanmış uçak olduğunu, yine de onu bize mal edebilme gayretlerini sürdüreceklerini bunun sonucunu bana ileteceklerini, sigorta şirketiyle görüşmelerinin devam ettiğini belirttiler. Bu konuda nihai sonuç bana ulaşmış değil. Ulaşınca bende kamuoyuyla paylaşacağım” dedi. 

Gümrükçüoğlu, Şenol Güneş’e Fenerbahçe stadında yapılan saldırı ve sonrasındaki açıklamalara ise, “Spor barış ve kardeşliği getirmeli. Sporu yönetme durumunda olanlar bu barış ve kardeşliği teşvik edici tutum ve beyanatlar içinde olmalı. Bunun başkası yanlıştır. Şenol Güneş, milletimizin gönlünde yerini yapmıştır. Hem futbolcu olarak hem de aynı zaman teknik direktör olarak her zaman çok iyi başarılara imza atmıştır. Türkiye Milli Takımını da dünya 3.’sü yapmakta gösterdiği başarı hafızalardan silinmeyen başarıdır. Şenol Güneş’e yapılan bu gayri insanı, futbol dışı demenin ötesinde gayri insani saldırıyı şiddetle kınıyor ve telkin ediyor. Gönüllerimizin en sevdiğimiz insanımız, beyefendi ahlaklı insan olduğunu beyan ediyoruz. Bu tarz saldırıları telyin etmeyipde bütün olarak bunların karşısına dikilmeyip öteye beriye bu konuyu çarpıtmaya çalışanları esefle izliyoruz”  diye konuştu.