61SAAT HABER SERVİSİ - Bu kapsamda şehrin giriş – çıkışları, umuma açık alanlarında, otoyollar, otoparklar, havalimanı ve şehirler arası otobüs terminali ile turistin kafilelerin geliş gidiş güzergahlarında kontrol ve denetim yaptı. 
Yabancı şahaslar ve araçlar üzerinde de yapılan kontrollerde  916’sı şahsa 262’si kiralama şirketine ait, 194’ü yabancı plakalı, 21’i tur, 4’ü servis aracı olmak üzere toplam 1399 araç denetlendi. 
Bu denetimlerde araçlarda bulunan  2631’i T.C. vatandaşı, 1007’si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 3638 şahısın sorgulandığı belirtildi. 
Kontrollerde, 
Kiralandığı halde sistemde kaydı olmayan 16 araca tutanak tanzim edilirken, 1 araca SRC belgesi olmamasına rağmen taşımacılık yapması sebebi cezai işlem uygulandığı belirtildi. 

19 araca toplamda 3454 TL cezai işlem uygulanırken, 1 kişiye uyuşturucu madde kullanmaktan, 1 şahıs karşılıksız çek vermekten olmak üzere toplamda 2 aranan şahsa işlem yapıldı. 

1 yabancı şahsa normalden fazla yurt dışı bandrollü sigara ve içki taşımaktan işlem yapıldığı kaydedilirken 1 kişiye de bakaya olması sebebiyle tebligat yapıldığı bildirildi.