61SAAT HABER SERVİSİ - Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Haydar Baş, Trabzon'da Korona virüs hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bu sabah hayatını kaybetti.
Yaklaşık bir hafta önce rahatsızlanarak Akçaabat ilçesinde özel bir hastaneye kaldırılan BTP Genel Başkanı Haydar Baş, Korona virüs testi pozitif çıkınca dün Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Baş, bugün hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. 
Baş’ın cenazesi hastaneden alınarak bugün Bostancı Gasilhanesine getirildi. Burada adefin çin gerekli işlemler yapılmasının ardından Baş’ın cenazesi toprağa verileceği Akçaabat İlçesi Sarıtaş Mahallesine getirilecek. 
Cenaze namazının kılınacağı Sarıtaş Mahallesinde ise önlemler arttırıldı. Daha önce Karantinaya alınan mahallede giriş ve çıkışlar tamamen kapatılırken, Baş’ın evinin çevresi de yine bariyerlerle çevrildi. 
Baş’ın evine taziye için gelen vatandaşlardan ise sadece birinci derece yakınlara izin veriliyor. Güvenlik görevlileri Baş’ın evine gireceklerin kimliklerini tek tek kontrol ederken birinci derece yakınların içeri girişini izen verildiği bildirildi. İçeri giren kişiler de yine maske ve eldiven dağıtıldığı kaydedildi. Yine Baş’ın yarın öğlen vakti kılınacak cenaze namazına da yine sadece birinci derece akrabalar alınacak. 
Trabzon Emniyet Müdürü Metin Alper’de mahalleye gelerek alınan tedbirleri yerinde inceledi.