Çin’den başlayarak tüm dünyayı esir alan Koronavirüs, Türkiye’de de yayılmaya devam ederken İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelgeyle tüm Türkiye’de vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde, park ve otobüs duraklarında sigara içimi yasakladı. 
Bu kapsamda dün toplanan Trabzon İl Hıfzıssıhha Kurulu da, il genelinde 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı (Meydan Parkı) ile etrafı, 100. Parkından Akyazı Medical Park Stadına kadar olan yürüyüş alanlarının tamamı, 
Kahramanmaraş Caddesi, İnönü Caddesi, Trabzonspor Bulvarı, Yavuz Selim Bulvarı, Uzun Sokak, Gazipaşa Caddesi, Cumhuriyet Caddesi ve Kunduracılar Caddesi (Kemeraltı)
açık kapalı tüm pazar yerleri, toplu taşıma araçları duraklarında sigara içilmesi yasaklandı. 
Alınan yasağın uygulanması için bugün Trabzon’da il genelinde polis ve jandarma ekipleri denetimler yaptı. 

ZAMAN ZAMAN SERT TARTIŞMALAR


Meydan Parkı ve etrafında yapılan denetimlerde polisin çok sayıda vatandaşa ceza yazdı görüldü. 
Polisin hem maske, hem de sigara denetimi yaptığı bölgelerde, zaman zaman sert tartışmaların yaşandığı görüldü. Bu tartışmalarından biri de Meydan Parkı’nda yaşandı. Bazı vatandaşların maskesiz çalıştığını gören polis bu kişilere ceza yazmak istedi. Polis sert tepkiyle karşılaşmasına rağmen ise ceza yazdığı kaydedildi. 

“İL DIŞINDAN GELDİK” DEDİLER AMA… 

Yine Meydan Parkı’nda sigara için vatandaşlara da ceza yazıldı. Bazı vatandaşların il dışından olduğunu ve Meydan Parkı’nda sigara içme cezası olduğunu bilmediklerini söylemelerine rağmen cezadan kurtulamadığı görüldü. 

GENELGEDEN HABERLERİ OLMADIĞINI SÖYLEDİLER


Genelgeden haberleri olmadığını söyleyerek cezadan kurtulmak isteyen vatandaşlarda, cezadan kurtulamadı.. 

POLİSLER ANONS GEÇTİ

Genelgeden haberi olmadığını söyleyenlerin artması sonrasında polis araçlarla bölgede anons geçti. Yapılan anonsta, “Salgın ile mücadelede , maske temizlik ve mesafe kurlarına uyma konusunda çok dikkatli olmalıyız. Son bahara girdik, kış yaklaşıyor. Kapalı yerlerde ve yoğunluğun arttığı alanlarda fiziki mesafe kuralları noktasında daha dikkatli olmalıyız” ifadeleri kullanıldı.