Olay, dün saat 16.30 sıralarında Trabzon'un Ortahisar İlçesinde, şehrin en işlek caddesi olan Uzun Sokak'ta bir iş yerinde meydana geldi. Burada unlu mamüller satan bir iş yerinin 2. katındaki  balkonuna çıkan ve kapıyı arkadan kilitleyen Uğur Kurt, elindeki pompalı tüfekle ateş etmeye başladı. Kafeteryada bulunan müşteriler hızla tahliye edilirken, sokak polis tarafından yaya girişine kapatıldı. Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Eşi Canan K. (24) ile kızı Hazal K'yı (4), geçen Tonya ilçesine bağlı Yeni Mahalle'deki evinde çıkan yangında kaybettiği öğrenilen Uğur K., olay yerine gelen İçişleri Bakanlığı Müşaviri Ali Faik Hacıoğlu aracılığı ile cep telefonundan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüntülü görüştü. Görüşme üzerine ikna olan Uğur K., elindeki tüfeği bıraktı, arından da konulduğu sivil bir araçla bölgeden uzaklaştırıldı.

Eşi ve kızını kaybettiği yangının ardından kendisine verildiğini iddia ettiği ev ve iş sözünün yerine getirilmediği gerekçesiyle böyle bir eyleme kalkıştığı öne sürülen Uğur K., emniyetteki işlemelerinin ardından serbest bırakıldı. Yaşadığı olaylardan sonra psikolojisinin bozulduğunu belirten Uğur K. ifadesinde amacının kimseye zarar vermek olmadığını ve pişmanlık duyduğunu söyledi.

Öte yandan Kurt'un kendisini kilitlediği iş yerine ait balkonun camları da açılan ateş sonucu hasar gördüğü bildirildi...