61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’un Ortahisar İlçesi Uzunsokak’ta bugün akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. 16:00 sıralarında Uzunsokak’ta vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bir iş yerine elinde pompalı için giren bir kişi 2. Kata çıktı.

Burada silahı gören vatandaşlar, hemen iş yerini panikle boşaltırken, ihar üzerine bölgeye çok sayıda ilk yardım ve polis ekipleri sevk edildi.

İsminin Uğur K. olduğu öğrenilen şahıs bu sırada pompalı tüfekle bir kaç el ateş etti. Bu sırada devreye müzakereci polisler girerken, bölge de güvenlik çemberine alınarak vatandaşlar uzaklaştırıldı.

Meraklı vatandaşların polisin güvenlik çemberinin dışından izlediği olayı basından gören İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’da bu sırada devreye girdi.

Hemen Trabzon’da bulunan Müşaviri Ali Faik Hacıoğlu’nu arayan Bakan Soylu, hemen olay yerine intikalini istedi.

Bu sırada Hacıoğlu, hemen olay yerine giderken şahısla ilk olarak kendisi konuştu. Ardından da Bakan Soylu’yu telekonferans yöntemiyle şahısla konuşturdu.

Uğur K.’nın geçen yıl Tonya’da bulunan evinde yangın çıkmış burada eşi Canan ve Hazal Su K. hayatını kaybetti. Bu olaydan sonra devletin yanında olduğunu bildiren Bakan Soylu, Uğur K.’ya isteğini sordu.

Uğur K.’nın burada manevi destek istediğini söylemesinin ardından Bakan Soylu’da kendisine manevi destekte vereceklerini söyleyerek olayı sonlandırmasını istedi.

Uğur K.’da bakan Soylu’nun iknası sonrası silahını bırakarak teslim oldu. Şahsın silahını bırakması sonrasında polisler olay yerine girerek şahsı teslim aldı.

Olayla ilgili polisler soruşturma başlattı.