61 SAAT HABER SERVİSİ-

Yurdun dört bir yanında iftarın ardından yapılan Ramazan etkilinlikleri için Trabzon’da tartışmalar başladı. 2 sene öncesine kadar Zağnos Vadisi’nde yapılan Ramazan etkinliklerinin, Ayasofya’daki fuar alanında yapılması Atapark esnafı tarafından tepkiyle karşılandı.

Etkinliklerin yeniden Zağnos Vadisinde yapılmasını isteyen esnaf geçtiğimiz sene imza toplayarak Büyükşehir Belediyesine başvurmasına rağmen dönüş alamayınca bu sene yeniden Ramazan ayı öncesi imza toplayarak başvurmaya hazırlanıyor.

Etkinliklerin Ayasofya’da yapılmasından dolayı vatandaşların gitmekte zorlandığı belirten esnaf, Zağnos’ta yapılmasının hem vatandaşlar hemde esnaf açısından daha verimli olacağını savundu.

Zağnos Vadisi esnaflarından Neşe Suiçmez “Ramazan etkinlikleri 2 sene öncesine kadar Zağnos Vadisinde yapılıyordu. Geçen seneden itibaren Ayasofya’daki fuar alanına alındı. Biz Atapark esnafı ve dolmuşçular olarak imza topladık. Yaklaşık 250’ye yakın imzamız var. Tekrar Zağnos Vadisinde etkinliklerin yapılması ile ilgili. Geçen sene Büyükşehir Belediyesine talepte bulunduk. Bize dönüş yapmadılar. Bu sene Ortahisar Belediyesi aracılığıyla tekrar gündeme getirmeye çalışıyoruz. Şuana kadar yine herhangi bir dönüş alamadık. Yetkililerden bunla ilgili yardım talebinde bulunuyoruz. Zağnos Vadisi şehirde merkezi bi konumda bulunuyor. Trabzon’un en kalabalık mahalleleri olan Erdoğdu, Bahçecik, Sotka ve Pazarkapı’dan insanlar yürüyerek vadiye rahatça gelebiliyorlar. Sahilde bulunan fuar alanı oldukça tehlikeli bi noktada. İki anayolun ortasında, trafiğin aktif olarak ilerlediği bi yer. Fuar alanına insanlar arabalarıyla gittikleri için park sıkıntıları da var. Etkinliklerin Zağnos Vadisi’nde yapılması şehirde ticaretin canlılık kazanması için en mantıklı yol. Bu konuda dolmuş şoförlerinin de açık bir desteği ve talebi var. Eğlenceden ziyade eziyete dönüşmüş oluyor.” ifadelerini kullandı.