61SAAT HABER SERVİSİ -  Trabzon’un Ortahisar İlçesinde dün akşam yaşanan olayda bir polis memuru kolundan hafif şekilde yaralandı. Edinilen bilgiye göre M.İ. isimli şahıs aracıla Çömlekçi Mahallesinden giderken burada kavşakta otomobili arıza yaptı. Şahıs otomobilini çekiciye yükledikten sonra bölgeden ayrılırken iddialara göre bir anda sinir krizi geçirdi.

POLİS MEMURU KOLUNDAN YARALANDI
Siniri krizi geçirmesi sonrasında yanında bulunan pompalı tüfekle sağ sola ve havaya rast gele ateş açan şahıs, Ahlak Büro Amirliğinde görevli polis memuru Hasan Ö.’yü kolundan yaraladı.
Polis memurunun kolundan yaralanması sonrasında çekici araçla bölgeden kaçmak isteyen M.İ.’yi polis ekipleri takibe aldı.

OTOGARIN YAKININDA DURDURULDU
Takibe alınan şahıs, Trabzon otogarı girişinde önü kesilerek durduruldu. Şahsı gözaltına almak isteyen polisler, araçta bulunan pompalı tüfekten ateş açılma ihtimaline karşılık havaya çok sayıda uyarı atışı yaptı.
Uyarı atışı sırasında polis memurlarının kendi araçlarını siper aldıkları görüldü.

ARACI ARIZALANINCI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Uyarı atışından sonra M.İ. polis memurları tarafından gözaltına alınarak ifadesi alınmak üzere Trabzon Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

RÜZGARIN ETKİSİYLE ATEŞ AÇMIŞ
Şahsın yapılan muayenesinde alkol izine rastlanmazken, ifadesinde ise Aracının Liman Kavşağında bozulduğunu ve çekici çağırdığını, araç çekiciye yüklenirken, tüfeğini aracından aldığını ve rüzgarın etkisiyle ateş ettiğini, kendisinin sinir hastası  olduğunu psikiyatri tedavisi gördüğünü ancak ilaçlarını son zamanlarda kullanmadığını söylediği öğrenildi. 

PSİKOLOJİK ENGELLİ RAPORU VAR
M.İ. ile ilgili yapılan araştırmada, yüzde 70 psikolojik engelli raporu olduğu belirtilirken, İstanbul Erenköy ve değişik hastanelerde psikolojik tedavi gördüğü, özürlü kadrosundan ise ulusal bir markette çalıştığı kaydedildi. 

GEÇMİŞTE SUÇ KAYDI.. 
Şahsın hakkında daha önceden de huzur ve sükunu bozma, tehdit ve hakaret iddiasıyla 3 adet kaydının bulunduğu belirtilirken 2 adet de uzaklaştırma tedbir kararı alındığıda kaydedildi. 

2 İŞ YERİ VE 2 ARAÇ HASAR GÖRDÜ
Olay sırasında yaralanan polis memuru Hasan Ö. ise KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinde ameliyata alındığı hayati tehlikesinin bulunmadığı belirtildi. Olayda 2 iş yerinde ve 2 araçta av tüfeğinden çıkan domuz dolusu diye tabir edilen fişeklerin isabet etmesiyle zarar meydana geldiği kaydedildi. 
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.