61SAAT HABER SERVİSİ - ÖZEL HABER - Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan Liseler Arası Basketbol Turnuvasında bugün yaşanan bir olay akıllara durgunluk verdi. Devam eden müsabakalar çerçevesinde dün Yomra Spor Kompleksinde TED Koleji ile Bener Cordan Okulu arasında yapılan basketbol müsabakası yapılması planlanıyordu. Planlandığı şekilde burada başlayan müsabakanın 2. dakikasında salon dışında ki doğalgaz tanklarından birinin patlaması sonrasında maç bugüne ertelenmişti.
Patlama sonrasında Yomra Spor Kompleksinde maç oynanamayacağı için, müsabaka yetkililer tarafından Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinin hemen yanında yer alan Spor Kompleksine alındı.

Bugün sabah saat 09:00’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı komplekste ki Spor Salonuna giden gençler ikinci şoku ise burada yaşadı. Velilerin iddiasına göre salon görevlileri kendilerine, “Bizim haberimiz yok. Ama siz yine de ısının” dedi. Ardından ise bu kez skor board çalışmıyor denilerek müsabakanın bu salonda oynanamayacağı kendilerine iletildi.

Konuyla ilgili yetkililere bilgi verilince öğrenciler bu kez de Araklı’da bulunan Spor Salonuna gönderildi. İkinci şoku da burada yaşayan gençler buz gibi salonda ısınmaya başlayacakları sırada potaların arızalı olduğu kendilerine bildirildi. Merdiven dayanarak düzeltilmeye çalışılan potalar, tamir olmayınca durum yeniden yetkililere bildirildi.



Bu salonda da maç oynayamayan gençler bu kez soluğu Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin içinde bulunan spor salonunda aldı.

Araçlara bindirilerek KTÜ’nün salonuna getirilen gençlerin peşini talihsizlikler bir türlü bırakmadı. Burada da maç oynandığı sırada skor board bozuldu. Bunun maç ileri bir tarihe ertelendi...

Yaşanan bu spor skandalı sonrasında öğrenciler, veliler ve öğretmen resmen çılgına döndü. Veliler, “Böyle mi spor kenti olacağız. Sabahtan beri çocuklarımızla 3 salon dolaştık. Nihayet bir salon bulduk ve çocuklarımız maçlarını yapacak. Bir salonda skor bord çalışmıyor, diğerinde pota düzgün değil” dedi.

KAYNAK: 61SAAT.COM