Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Vali Yardımcısı Nusret ŞAHİN, Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ, Arsin Kaymakamı Fikret DAĞ, Arsin Belediye Başkanı Erdem ŞEN ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Trabzon Milli Eğitim Müdürü Hızır AKTAŞ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Türkiye’de üç ilden biriyiz!

“Kodlama diğer adıyla da programlama yapılması gereken bir işin bütününün şartlara ve zemine göre yapılması hadisesidir. Son dönemde revaçta olan bu uygulamanın ilimizde de hayata geçirilmesi ile alakalı il bazında çalışmaları başlattık. Bakanlığımız da her okulda bu kodlama ile alakalı çalışmaları başlatıyor. İlçelerde de kodlama atölyeleri kuruluyor. İl merkezimizde biz bunun bir üstünü hayata geçirdik. Şu anda kodlama ile alakalı Türkiye´de üç il var. Rize, Trabzon ve Manisa. Biz diğerlerinden ilerideyiz. Müfredata bağlı bir şekilde eğitimi veren il konumundayız. Bu kapsamda ilimizde yürüteceğimiz eğitim faaliyetleri ile inşallah ülkemize katkı sağlayacağımıza inanıyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder, saygılar sunuyorum.” dedi.

Biz artık dünyaya yön veren bir milletiz!

Daha sonra kürsüye gelen Vali Yücel YAVUZ, "Günümüzün şartları neyi gerektiriyorsa o konuda en iyisini yapmak zorundayız. Çocuklarımızın geleceğe en güzel bir şekilde hazırlanması için hiç zaman kaybetmeden, durmadan çalışmalıyız. Arsin ilçemiz de Trabzon’da buna öncülük ediyor. Bugüne kadar dünyada şöyle bir sistem vardı. Türk milletine, İslam toplumuna şunu yapacaksınız, şu kadarıyla yetineceksiniz, derlerdi. Ama artık öyle değil, biz dünyaya yön veren, bu güce sahip bir millet olduk. Öğrencilerimize başarılar diliyorum. Her şeyimiz onlar için." dedi.

Vali YAVUZ konuşmasının ardından sınıfların hizmete girmesinde emeği geçenlere teşekkür plaketlerini takdim etti. Kodlama eğitimini başarı ile tamamlayan öğrencilere de başarı belgelerini takdim eden Vali, açılış töreninin ardından beraberindekilerle birlikte sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle yakından ilgilendi.

Robotik Kodlama Atölyesinde neler yapılıyor?

Öğrenciler teknolojiyi sadece kullanan değil, aynı zamanda üreten bireyler olmaları yönünde eğitim alıyor. Robotlara nasıl komut verileceğini öğrenen küçük mühendisler, kod yazarak robotlara bir takım görevler yaptırıyor. Genç beyinlere teknolojiyi üretim için kullanabilme becerisi kazandırılıyor. Kendi ürünlerini oluşturan öğrenciler üretmenin heyecanını yaşıyor. Kodlama eğitimi sayesinde bilgisayarı sadece oyun oynamak için kullanılan bir araç olarak görmeyen öğrencilerimiz, kendi oyunlarını yazma yolunda ilerliyor.