61SAATHABER SERVİSİ - Burada kıyasıya yarış İYİ Parti ile MHP arasında geçti. 
MHP sandıkların henüz yüzde 90’ı açıldığında 1 vekil meclise gönderebilecek seviyedeydi. Ancak oyların tamamı açılınca MHP’nin kazandığı milletvekili İYİ Parti’ye geçti. 
MHP yaklaşık 68 bin oy alarak meclise vekil gönderemezken , İYİ Parti 57 bin oy almasına rağmen TBMM’ye bir vekil gönderdi. 
Burada bir çok kişinin merak ettiği MHP’nin İYİ Parti’den oy almasına rağmen neden meclise vekil gönderemediği oldu.. 
Bu durum ise yeni seçim sisteminde gizli. 
Bilindiği gibi yeni sistemde AK Parti ile MHP ittifakının oluşturduğu Cumhur İttifakı Trabzon’da toplamda yüzde 69.50 oy aldı. 

MİLLET İTTİFAKI 2 VEKİL KAZANDI
CHP, İYİ Parti ve SP’’nin oluşturduğu Millet İttifakı ise Trabzon’da yüzde 28.77 oy oranı aldı.  
Millet İttifakının aldığı yüzde 28.77 oranı ise Trabzon’da oranlamaya vurulduğunda ittifakın 2 milletvekili kazanması demek.  

Daha sonra ittifakın kazandığı bu 2 milletvekili, partiler arasında dağıtılıyor.
3 partinin oluşturduğu Millet İttifakında,  en yüksek oyu alan CHP ve İYİ Parti’de bu şekilde milletvekillerini kendi aralarında bölüştü. 

SP’NİN 2.7’Sİ 2. VEKİLİ GETİRDİ
Bu noktada ittifakın 2. Milletvekilini kazanmasında ise Saadet Partisinin önemine vurgu yapılıyor Saadet Partisinin Trabzon’da aldığı yüzde 2. 47 oranı ittifakın toplamda ki oyunu yüzde 28.77’ye getirerek ikinci vekilin ittifaka gelmesini sağladı. 

SP’NİN OYLARI İYİ PARTİYE YARADI
Ancak burada dikkat çeken bir nokta ise SP’nin bu durumun kendi lehine kullanamaması. Bilindiği gibi CHP’nin ikinci sıra adayı Saadet Partisi Kontenjanından seçimlere girmişti. Saadetin Partisinin oyları bu sonuçla ne kendisine ne de kontenjan adayına yaradı. SP’nin oyları İYİ Parti’nin Trabzon’dan milletvekili çıkarmasını sağladı.