Kuranı kerim tilaveti ile başlayan aday tanıtım toplantısında, Kuran-ı Kerim Saadet Partisi Ortahisar Teşkilat Başkanı Mehmet Koç tarafından okundu. 

Ardından söz alan Seçim Koordinasyon Başkanı Ersan Bozali, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

Ya tamam ya devam

‘’Belki de son yılların en çetrefilli seçimine giriyoruz benim âcizane ifademle ölüm kalım savaşı gibi veya ya tamam ya devam seçimi dolayısıyla ne kadar büyük azim ve hırsla çalışmamız gerektiği ve bu düzeni değiştirmemiz gerektiğini ifade etmek istiyorum.’’

Sevgi yürüyüşleri yapılacak

Hemen yarın Cuma namazını inşallah tüm teşkilat İskenderpaşa Cami’nde kıldıktan sonra tüm adaylarımız ve teşkilatımız olmak üzere Uzun Sokak’tan, devamında Kadınlar Pazarı’ndan devam eden Semerciler Yokuşu’ndan Maraş Caddesi’nin hemen arkasından Kunduracılar Caddesi’ne bir sevgi yürüyüşü planlıyoruz. Bu sayede seçim startını Bismillah diyerek vermiş oluyoruz. 

50 bin kişiye kahve

En büyük projemiz birebirde halkla temas etmek, ilçelerde semt pazarlarına kalabalıklara tüm milletvekillerimizin katılımı ile sevgi yürüyüşleri ve mitingler planlıyoruz. En büyük çalışmamızsa 50 bin eve bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı vardır anlayışı ile girmeyi düşünüyoruz. Tüm teşkilatları liste yapmaya davet ediyorum. 50 bin adet broşürümüz, gazetemiz ve karşılıklı 3-4 kişinin kahve içerek Saadet Partisi’ni konuşacağı kahveyi ikram edeceğiz. 

20 Haziran’da Trabzon’da 20.000 kişilik miting

Son olarak 20 Haziran’da Meydan Parkı’nda 20 bin kişiye bölgenin en büyük mitingini yapmayı planlıyoruz. Diğer illerde organize edilmeyeceği için bölgenin en büyük mitingini burada yapacağız. 

Cevat kurt

Seçim Koordinasyon Başkanı Ersan Bozali’nin ardından söz alan Saadet Partisi Milletvekili Adayı Cevat Kurt, konuşmasına başlamadan önce tüm teşkilat mensuplarına teşekkür etti.

‘’Bugün itibariyle seçime 30 gün var, bugün burada il başkanı sıfatım yok, kardeşlerimden rica ettim Eski İl Başkanı sıfatımla teşkilat içi konuşmam gerektiğini söyledim. Öyle bir dönemi geçiyoruz ki öyle bir ülkede yaşıyoruz ki en doğru şeyi havuz medyasıyla en menfiye çeviriyor, en müsbet şeyi de en yanlışa çeviriyor. Onun için bu süreçte, bu söylenen algı operasyonlarını doğru olmadığını söylemek istiyorum. Bu seçimde 2 temel amacımız var, sonuç almak için yapacağımız iş birebir seçmenle muhatap olmak. Eski seçimde yaptığımız gibi çok yoğun esnaf ziyaretleri ile değil. Geçmiş seçimlerde ev ev kahve dağıtık, 94’de sonuç aldık bugün de bunu yapacağız. Elimizde medya gücü yok, sadece helal paramızla kazandığımız imkânlarla direniyoruz. Seçildiğimde ailemi Ankara’ya götürmeyeceğim, hepimiz burada Trabzon’da kalacağız. Basın mensuplarının önünde ilan ediyorum. Artık saadet partisi millet itifakı sebebiyle 0 barajla seçime giriyor. Artık saadet partisine verilecek oy boşa gitmeyecektir bunu ciddi manada altını çiziyorum. Yapılan millet ittifakı ile ilgili saadet partisine değil, chp’ye oy vereceksiniz. Oy pusulasını gösteren Kurt spekülasyonlara cevap olarak, oy verilecek yer beli bir hilal 5 yıldız dedi. Ardından cumhurbaşkanlığı seçimi pusulasını da gösteren Kurt, inşallah 24 haziran gecesi Bilge Başkan Karamollaoğlu’nu başkan yapacağız'' dedi. 

Mehmet Uz; İnşaat Mühendisi Evli 2 çocuk babası

İbrahim Baş; 1974 Vakfıkebir doğumlu inşaat mühendisi, evli 3 çocuk  babası 

Trabzon’un en genç milletvekili adayı

1996 yılında Denizli’li bir baba Oflu bir anneden doğan,  İstanbul’da ilk ve orta öğrenimini aldıktan sonra KTÜ Bilgisayar öğretmenliğini kazanan Furkan Enes Kocagöz, Trabzon’un en genç milletvekili adayı olarak öne çıkıyor.  

Adaylar arasında sahneye 3. Sırada çıkmasına rağmen ilk önce söz alan Kocagöz, tüm salonu harekete geçiren bir konuşma yaptı.  Adaylık süreci boyunca yaptığı ve yapacağı çalışmaları anlatan Karagöz, üniversiteli gençlerden oluşan adaylık ekibine de gelecek haftalarda gerçekleşecek üniversite sınavlarında başarılar diledi. 

Ne yaparlarsa yapsınlar meclise gireceğiz!

1961 Trabzon Araklı doğumlu, çeşitli STK üyelikleri bulunan, 2 dönem Araklı Belediye Başkanlığı yapan  Ümit Çebi  konuşmasında şunları söyledi:

Algı operasyonları ile arazide önümüze engel koymaya çalıştılar, Hz. Adem’den kıyamete kadar olacak olan engellemelerdir. Biz bunları İslam, Osmanlı tarihlerinde, Kurtuluş Savaşı’nda görmüş bir nesiliz. Çelikleşmek için çile çekmek gerektiğini söyleyen Çebi, teşkilat üyelerine sizler zorluğun ne olduğunu bilen insanlarsınız işte bundan dolayı sizlerden korkuyorlar diyerek; ne yaparlarsa yapsınlar bu seçimde meclise gireceklerini iddia etti.