MHP listesi ile ilgili sorularımız ve Ali Savaş’ın değerlendirmeleri şöyle..

-MHP, listesini nasıl buldunuz?

Ali Savaş: Ben partiye sadakatin bir ödülü olarak gördüm. Nihat Birinci, partinin en çalkantılı dönemlerinde büyük bir özveri ile partisine sahip çıktı. Partisindeki yol ayrımında Trabzon’da bütünleştirici oldu. Bayağı güç durumlara düşse de nöbet yerini terk etmedi. Doğal olarak da, Devlet Bey bu sadakati ödüllendirdi.

+++
-
Ama, S.Latif Yunusoğlu da vardı

Ali Savaş: Vardı ama Trabzon’un sıkıntısını çok çekmedi. Birinci bir anda boşalan partiyi topladı. Yönetimini yaptı. O dağılma anında teşkilatı diri tuttu. Süreci iyi yönetti. Yunusoğlu olur da Birinci olmasaydı, siyasette vefa semt adından öteye gitmezdi.

+++

-Deniyor ki, Birinci partiyi sürükleyemez

Ali Savaş: Aynı kanaatte değilim. MHP bir aksiyon fikir partisi ve Trabzon’da da ciddi bir tabanı var. O taban zaten aksiyoner ve hareket içinde, Birinci’ye tabandan gelen etki ile bu misyonu parti yüklendirir.



-Vekil çıkarma şansı var mı?

Ali Savaş: Şimdi seçim sistemi değişti. Bu değişikliğe göre MHP, bir milletvekili alabilir. Ama bunu da bana göre Ak Parti’den alabilir. Ancak zor ihtimal.

+++

-MHP’nin bölge dengesi var mı?

Ali Savaş: Tam olmasa da var gibi. İbrahim Çakır Of bölgesinden böyle bir denge oturtuldu. Of’ta tanınan bilinen biri. Bence hatırı sayılır oy getirecek.

+++

-Aday tanıtımında salon dolmadı deniyor

Ali Savaş: Bu tespit doğru. Çok organizeli değildi. Aceleye getirilmişti. Tabi bu tür toplantılar daha organizeli olmalı.

+++

-Başka bir yorumunuz var mı?

Ali Savaş: Listede bir öğretmen var, Emirhan Seçkin… 4’üncü sırada.  Çok nitelikli bir isimdir. Seçilme şansı yok ama Emirhan Seçkin Birinci’ye alt sıralardan bayağı sinerji verecektir. Trabzon’da yerleşik Artvinlilerin de çok sevdiği saydığı bir kişilik olan Emirhan Seçkin’e bundan sonra dikkat.