Trabzon Göğüs Hastalıkları Hastanesi Acil Servisinde yer olmadığı gerekçesi ile hastalar saatlerce koridorlarda bekletiliyor. Başıboş kediler sedyede uyuyor. Hastalara ise “36 saat sizi bekletme yetkimiz var istiyorsanız başka hastaneye gidin” söylenildiği öğrenildi.

SKANDAL UYGULAMA

Trabzon’da son dönemlerde artan salgınlardan dolayı yüzlerce kişi acil servislere akın etti. 25 Ocak akşamı Ahi Evren Kalp Damar ve Göğüs Hastalıkları hastanesinde ise tam manasıyla skandal bir uygulama gerçekleştirildiği ortaya çıktı. Müşaade de yatacak yer olmadığı için hastalar saatlerce ayakta bekletilirken başıboş kediler ise sedyelerde uyuyor. 

ŞOK ETKİSİ YARATTI

Saatlerce bekletilen ve hastalara bakılmadığı için görevlilerden bilgi almak isteyen vatandaşlara nöbetçi doktor, “Tek doktorum talepte de bulunamıyoruz. Sizi 36 saat bekletme yetkimiz var. İsterseniz başka hastanelere gidin. Şuan acil müşaade odaları boşalmadan kimseye bakamayız” ifadeleri şok etkisi yarattı.

SORUŞTURMA AÇIKLSIN

Duruma tepki gösteren hasta yakınları ise, “Her hasta müşaadeye alınacak diye bir şey mi var. Belki ilaç yazacak ama ona bile bakmıyor. Burada hastalar acil serviste yatacak yer bulamıyor ama koridorlarda ki sedyelerde kediler keyif yapıyor. Sağlık İl Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı buraya mutlaka soruşturma açmalıdır” ifadelerini kullandılar. (Karadeniz)