Doğu Karadeniz Yaylalarında kaçak yapılara izin verilmeyeceğini açıklayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu harekete geçti. Bu kapsamda İçişleri Bakanlığın genelgesi kapsamında oluşturulan komisyon tarafından yaylalarda ki kaçak yapıların tespitine başlandı.

Meralarda ki izinsiz yapılan yapılarla ilgili kurulan komisyon tespit çalışmalarına başlarken komisyonda Kaymakam, Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı, Emniyet Amiri, Orman İşletme Şefi, İlçe Tarım Müdürü ve Kadastro Müdürlüğünden görevliler bulunacak.

Komisyonda ayrıca hangi merada tespit yapılacaksa o mahallenin muhtarının da yer aldığı kaydedilirken yapılacak tespitler ardından tutanakla bakanlığa gönderilecek. Bakanlıktan gelen talimata göre binalar yıkılacak...

Bakanlık genelgesinde 01.01.2017 tarihinden sonra mevzuata aykırı şekilde yapılan evlerin tespitinin yapıldığı bildirildi.

Bu kapsamda ilk olarak Trabzon’un Tonya İlçesinde son günlerde tartışma konusu olan Kadıralak Yaylasında tespitlerin yapıldığı bildirildi.

Üçüncü  derece Doğal Sit Alanından, Sürdürülebilir Koruma ve Kullanım Alanı olarak değiştirilen Kadıralak Yaylasının bazı bölgelerinde komisyon tarafından tespitler yapıldığı kaydedildi. Burada 19 evle ilgili tespit yapıldığı hazırlanan listesinin ise İçişleri Bakanlığına gönderileceği ve gelen talimata göre hareket edileceği kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere Trabzon'un sahil kesiminde de kaçak yapılarla ilgili çalışma başlatılırken buralarda da binaların yıkımına devam ediliyor...