Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de etkisini sürdüren koronavirüs salgını, toplumun yanı sıra sokak hayvanlarının da yaşamını olumsuz etkiliyor. Virüsün yayılmaması için yapılan 'Evde Kalın' uyarılarının büyük ölçüde karşılık bulduğu Trabzon’da kafe ve restoranların da kapanması, sahipsiz canların besin bulmasını zorlaştırıyor. İlk günden itibaren mama desteğini artıran Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sevimli dostlarımıza sahip çıkıyor.
 
Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığı tarafından sahipsiz hayvanlara yönelik yayımlanan son genelge sonrası mevcut çalışmalarını daha da artırdı. Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yalnızca kent merkezinde değil, ilçelerde de muhtelif doğal yaşam alanlarına bıraktıkları mamalarla, can dostlarımızın beslenmesini sağlıyor.
 
ÇALIŞMALARIMIZIN KAPSAMINI GENİŞLETTİK
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Koronavirüs salgınının yayılımını engellemek adına tüm birimlerimiz teyakkuz halinde çalışmalarını sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak sahipsiz hayvanlarımızı sadece içerisinde bulunduğumuz süreçte değil, tüm zamanlarda yalnız bırakmamak adına çalışmalar yürütüyoruz. İçişleri Bakanlığımız tarafından sevimli dostlarımız için yayımlanan genelge sonrası faaliyetlerimizin kapsamını daha da genişlettik. Ekiplerimiz şehir merkezi ve tüm ilçelerde can dostlarımızın besin bulmakta sıkıntı yaşamaması adına yoğun bir tempoda gayret gösteriyor. Çok sayıda beslenme noktasına mama bırakan ekiplerimiz, bu yöndeki çalışmalarına rutin şekilde devam ediyor. Öte yandan çalışma arkadaşlarımız kuşlar için de belirli yerlere yem serpiştiriyor. Bu zor süreçte vatandaşlarımızın da sahipsiz hayvanlarımız için kapılarının önüne su, mama veya kalan yemeklerinden bırakmalarını önemle istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.