61SAAT HABER SERVİSİ

Rusya’nın Viladikavkaz kentinde 7-18 Mart Tarihlerinde yapılın U22 Kadınlar ve Erkekler Avrupa Şampiyonasında, Avrupa ikincisi olan Türk Boks Milli Takımı bugün Trabzon Büyükşehir Belediyesini ziyaret etti. Sporcular arasında 5. Kez Avrupa Şampiyonu olan Busenaz Sürmeneli ve Avrupa 2.’si olan Trabzon Büyükşehir Belediye Sporcusu Melek Yamak’ta yer aldı. 

Sporculara Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından birer altın hediye edilirken çiçekte verildi. Kafilenin Bakanlığını yürüten Atilla Alatepe, Busenaz’ın Şampiyon olduğu karşılaşmada yaşadığı duyguyu meclis üyelerine aktardı. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Temsilcilerimiz buraya renk kattı. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2014 – 2019 öncesi sondan ikinci toplantısına geldiler. Onlarla her zaman iftihar ediyoruz. Hepsi gönlümüzde en önde ki şampiyonlar. Dolayısıyla barış içinde yarış içinde ifade edeceğimiz spor çalışmalarında yeni yeni adımları onlardan bekliyoruz.  Buraya gelmek için zaman ayırdılar” dedi. 
Konuşmalar ve hediye takdiminin ardından Belediye Meclis üyeleri ile sporcular hep birlikte toplu olarak fotoğraf çektirdi. 
Kafilede yer alan sporcular ise şu şekilde: 
Busenaz Sürmeneli (69 kg) 5. Kez Avrupa Şampiyonu oldu.
Tuğrulhan Erdemir (64kg) 
Melek Yamak (48kg) Avrupa ikincisi oldu
Hamide Yavuz (51kg), 
Esmanur Koç (75kg), 
Tuğba Öz (81kg), 
Sueda Şahin (+81kg) 
Bayram Malkan (81kg) Avrupa Üçüncüsü oldu. 
Kafile Başkanı Atilla Alatepe.
Antrenörler:
Reimundo Zomoranunez 
Cahit Süme, İsa Daştan, Levent Yaman, İshak Tiryaki, Muhammet Ali Kolu, Nihat Bilir