Trabzon Sanatevi 9 uluslararası Sanat Günleri ilk gün programında yazar-Şair Cezmi Ersöz okurları ile buluştu, kitaplarını imzaladı. Söyleşi programında ilginç alt başlıklardan oluşan gündelik hayattan alıntılarla süslediği söyleşisinde zaman zaman mizahi üslupla geçen anlatımları salonu güldürdü.

İlk günün son programı ise KTÜ. Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Gürcistan gecesiydi. Gürcistan Trabzon Başkonsolosu, Kutaisi Müzesi, Batum Belediyesi yetkililerinin katıldığı gecede, Türkiye ile Gürcistan arasında diplomatik ilişkilerin başlamasının 25. Yılı nedeniyle dolu dolu bir program oluşturuldu. Güne özel olarak Kutaisi Devlet Müzesinde yer alan “Osmanlı Belgeleri” nden oluşan serginin açılışı fuayede gerçekleştirildi. Batum Devlet Sanat Üniversitesi Müzik Fakültesi Opera Grubu sanatçılarının birbirinden güzel seslendirdikleri aryaları izleyenler zevkle dinledi. Batum Belediyesinin Elesa Erkek Halk Müziği Grubu ve Batumi Vokal Grubu sanatçıları’nın seslendirdikleri parçalarla salonu coşturdular. Bayan vokal Grubu son bölümde Türkçe seslendirdiği parçalarla büyük beğeni topladılar. 

Sanat günleri ikinci gününde yazar Buket Uzuner damgası…

Trabzon Sanatevi 9 uluslararası Sanat Günlerinin ikinci gün programında Fotoğraf sanatçıları Güler Erkan ve Leyla Emektar’ın “Fotoğrafımızda 1960’tan Günümüze” isimli fotoğraf sergilerinin açılışı ve aynı ismi taşıyan kitabın imza günü yapıldı.

Serginin açılışında Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç ve Fotoğraf Sanatçısı Leyla Emektar açılışı birlikte gerçekleştirdiler. Yoğun ilgi gören sergi büyük beğeni topladı. Sanatçı Leyla Emektar, sergi sonrasında Trabzon Sanatevi’nde bir sunum ve söyleşi programı gerçekleştirdi. Günün devamında ünlü yazar Buket Uzuner vardı. Trabzon Sanatevi’nde “Edebiyatta ve Mitolojide Hayvan Sembolleri” başlığı altında gerçekleştirdiği söyleşisinde, mitolojik bilgisini, gözlemlemeleriyle süsleyerek nefis bir edebi anlatıma dönüştüren sanatçı, akıcı söyleşisi ve dinleyenlerle oluşturduğu temas noktalarıyla büyük beğeni topladı. Söyleşi sonrasında kitap imzalatmak isteyen okurları uzun kuyruklar oluşturdu.

İkinci günün son programında İran İslam Cumhuriyeti Tahran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yönetmen-Yazar Seyyed Mohsen Haşemi İran Sineması, Ulusal Kimlik, Küreselleşme” başlığı altında İran sinemasını anlattı. Sunum eşliğinde yaptığı anlatımla, İran sineması hakkında izleyenlere önemli bilgiler aktardı. Programa İran Trabzon Başkonsolosu ve İran Erzurum Başkonsolosluğu Kültür Ataşesi de katıldı.