RİZE'YE VAR DA BİZE YOK MU?

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Üretim Reform Paketi’’ kapsamında şehir içinde kalan sanayi sitelerinin taşınmasında ilk etapta yararlanacak 9 il içinde Rize yer aldı

ŞEHİR İÇİNDE 135 SİTE!

TÜRKİYE ‘de şehir dışına taşınması hedeflenen 135 sanayi sitesinin öngörülen maliyeti 20 milyar TL olacak. 858 sanayi sitesinin 135’inin şehir içinde kaldığı, öncelikli olarak 9 ilde 10 sanayi sitesinin belirlendiği, taşınma konusunun zoraki değil gönüllülük esasına göre gerçekleştirileceği bildirildi.

KOORDİNE SAĞLAYACAK

BAKANLIK taşınma için koordinasyonu üstlenecek. İlk etapta taşınması belirlenen 10 sanayi sitesinin maliyeti 2 Milyar 200 milyon TL’yi bulacak. Rize, Isparta, Kastamonu, Elazığ, Düzce, Sivas, Tokat, Malatya ve Bursa yenişehir’deki toplam 10 sanayi sitesinin 2019’a kadar taşınması planlanıyor.

TRABZON’DA BEKLENTİ

TRABZON’un Değirmendere bölgesinde şehir içinde kalan sanayi sitesinin esnafı, son birkaç yıldır uygun arazi bulunarak taşınma konusunda Belediyeden destek istiyordu. Bakanlığın başlattığı çalışma kapsamında ilk uygulamada yer almayan Trabzon’da Valilik ve Belediyenin harekete geçmesi isteniyor..

(karadeniz)