61SAAT HABER SERVİSİ - Haftalardır konuşulan Otomobilde ÖTV artış oranlarının bugün açıklanarak yürürlüğe girmesinin ardından tam bir kaos yaşanıyor. Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren ÖTV artış oranlarında motor silindir hacminin yanı sıra fiyat kriteri de devreye alındı. Buna göre, motor silindir hacmi 1600 CC'yi geçmeyip, değeri 40 bin lirayı aşmayanlar için yüzde 45, 40 bin ve 70 bin lira arasındakilere ise yüzde 50 ÖTV uygulanacak. Motor silindir hacmi 1600- 2000 CC olan, değeri ise 100 bin lirayı aşmayan araçların ÖTV’si yüzde 100 olarak belirlendi.

Ancak tüm bu gelişmeler otomobil satıcılarının da kafasını karıştırdı. Bugün Trabzon’da araç almak için oto galerilere giden vatandaşler elleri boş döndü. ÖTV artışlarının araç fiyatlarına nasıl yansıyacağı ve araçların yeni fiyatlarının ne olacağı konusunda tereddüt yaşayan oto galericiler araç almak isteyen vatandaşlara “Fiyat veremiyoruz, araba satamıyoruz”’ sözleriyle karşılık verdikleri ifade edildi.

Araçların yeni fiyatlarının belirlenmesi için ise  oto galericilerin Genel Müdürleri ise bir araya geldiği kaydedildi. Bugün itibariyle otomobil satışında tüm Türkiye ve Trabzon’da büyük sekteye uğrarken durumun kısa sürede çözüme kavuşacağı belirtiliyor.