61SAAT HABER SERVİSİ - 31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinde, Trabzon’un Ortahisar İlçesinde ki Belediye Meclisi oylarının bir bölümüne itiraz edildi. AK Parti İl Başkanlığı tarafından yapılan itiraz sonrasında Yüksek Seçim Kurulu, itiraz edilen sandıklarda ki oyları yeniden saydı. 
Yapılan sayım sonrasında 1072 nolu Belediye Meclis Üyeliği Seçimi Sandık Sonuç tutağında, sisteme kayıt yapılırken CHP’nin 7 oyunun BBP’ye yazıldığı, AK Parti’nin 114 oyunun ise CHP Yazıldığı tespit edildi. 

1215 Nolu Belediye Meclis Üyeliği seçimi sandık sonuç tutamağı ise sisteme kayıp yapılırken SP’ye 10 yazılması gerekirken 11 olarak yazıldığı, BTP’ye 1 oy yazılması gerekirken 0 girildiği, TKP’ye 0 yazılması gerekirken 6 olarak sisteme girildiği CHP’ye 73 yazılması gerekirken 175 olarak sisteme girildiği AK Parti’ye ise 175 yazılması gerekirken sisteme 2 olarak yazıldığı tespit edildi. 

1284 Nolu Belediye Meclisi Üyeliği seçim tutanağı ile sayım döküm cetveli karşılaştırıldığında SP’ye 17 oy yazılması gereken tutamağa 19 oy, BTP’ye 1 oy yazılması gerekirken 11 olarak tutamağa geçirildiği, BBP’ye 9 oy yazılması gerekirken 75 oy olarak sandık sonuç tutanağına geçirildiği, CHP’ye 75 olarak yazılması gerekirken 154 yazıldığı, AK Parti’ye ise 155 yazılması gerekirken 1 olarak sandık tutuğuna geçirildiği DSP’ye 1 oy yazılması gerekirken 0 olarak yazıldığı tespit edildi. 

Yapılan inceleme sonrasında  AK Parti’ye 400'den fazla oyun daha eklendiği kaydedildi. 

MECLİS ÜYE DAĞILIMINI ETKİLEMİYOR… 
Ancak yapılan bu itirazların Ortahisar Belediye Meclisinde ki son durumu etkilemeyeceği kaydedildi. Bilindiği gibi AK Parti Ortahisar’da kontenjan meclis üyeleri haricinde 22 meclis üyesi çıkarmış, 11 meclis üyeliği de CHP tarafından kazınılmıştı. 
AK Parti’nin 23. Meclis Üyeliğini kazanması için CHP’den 225 oyun AK Parti’ye geçmesi gerektiği ifade ediliyor.