61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Metro Turizm Otobüs işletmesi, Trabzon ve Rize bölgesinde Türkiye’nin tüm illerine kalkan otobüsleri özel firma tarafından ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. 
Otobüslerin her seferde yeniden dezenfekte edildiğini ifade eden Trabzon Metro Turizm Otobüs İşletmesi Bölge Müdürü Murat Arkın, Rize otogarından çıkan otobüslerin polisler tarafından kontrol edildiğine dikkat çekerek, Trabzon’da uygulamayı ise ilk kendilerinin başlattığını ifade etti. 
Arkın, “Otobüslerde seyahat eden yolcuların her hangi bir hastalık belirtisi halinde ise kaptanlarımızda konuyla ilgili bilgilendirilmiştir. Yolcularımızda belirtilen hastalık vakası varsa, güzergahta ki en yakın sağlık merkezine bilgi verilerek veya Alo 186 numaralı sağlık hizmeti numarası aranmaktadır. 
Şu ana kadar otobüslerimizde her hangi bir hastalık vakası tespit edilmedi. Araçları hareket edilen peronda dezenfekte ediyoruz ve yolcularda bu durumdan gayet memnun, kendilerini güvende hissediyorlar” dedi. 
Metro turizm olarak önceliklerinin yolcu sağlığı ve güvenliği olduğunu ifade eden Arkın, “Bu hijyenik tarama mola verdiğimiz tesislerde de uygulanmaktadır. Müşterilerimize sunmuş olduğumuz ikramlarında hijyenik olmasına dikkat etmekteyiz. Trabzon otogarıda belediyemiz tarafından da her gün komple dezenfekte edilmektedir. 
Bu işlem diğer büyükşehirlerde de karşılıklı yapılmaktadır. Okulların tatil edilmesi ile son 3 gündür yoğun bir müşteri talebi olmaktadır. Bütün bu kurallara titizlikle uyguluyoruz” ifadelerini kullandı.