Trabzon'un Maçka İlçesi'nde yol kontrol uygulaması sırasındaki terörist saldırısında şehit düşen polis memuru Ramazan Donat'ın Kırşehir'deki baba ocağına acı haber ulaştı.
Özbağ beldesindeki 25 yaşındaki şehidin babaevine giden Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Özyazıcı ve Güvenlik Şube Müdürü Barış Macit, şehadet haberini Kırşehir Belediyesinde çalışan baba Bayram Donat'a iletti.

Acı haberin duyulmasının ardından şehidin evi Türk bayraklarıyla donatıldı. Eve gelen yakınları, baba Bayram ve anne Solmaz Donat'a sarılarak gözyaşı döktü.

Ahi Evran Üniversitesi Eğitim Fakültesinden mezun olduktan sonra geçen yıl Kırşehir Polis Meslek Yüksekoukulunu bitiren Ramazan Donat'ın, ilk görev yeri olan Trabzon'a atandığı, burada yaklaşık bir yıl görev yaptıktan sonra şehit düştüğü öğrenildi. Bekar olan şehidin üniversitede okuyan bir kardeşinin olduğu ifade edildi.

Babası ile en son 15 Temmuz akşamı telefonla görüşen şehit Donat'ın, 18 Temmuz'da Kırşehir'e gelmek için izin dilekçesi verdiği, darbe girişiminin ardından yıllık izinlerin iptal edilmesi nedeniyle baba ocağına gelemediği belirtildi.

Şehit Donat'ın cenazesinin, yarın Özbağ beldesinde toprağa verileceği kaydedildi.