61SAAT HABER SERVİSİ - SAMET EMİRZEOĞLU

Edinilen bilgiye göre hırsızlık olayı 30 Ocak 2017 tarihinde Trabzon Atatürk Alanında meydana geldi. Burada tatlı dükkanına giren 2 kişi, iş yerindeki kasadan toplamda 60 bin TL çalarak kayıplara karıştı.

Sabah geldiklerinde iş yerlerinin soyulduğunu anlayan dükkan sahipleri durumu polise bildirirken aradan geçen 3 aylık zaman diliminde hırsızlar hala yakalanamadı. Olayla ilgili bazı şüphelilerin ifadelerine başvurulduğu ancak hırsızlık olayının hala çözüme kavuşturulamadığı bildirildi.

Polis dükkanın güvenlik kamera görüntülerini inceleme altına alırken şahısların bölgeye araçla geldiği ve ardından yüzlerini kar maskesi ile kapattığı ve şemsiye ile de kendilerini korudukları tespit edildi.

Ancak hırsızlık olayının yaşandığı akşam Trabzon’da yoğun şekilde kar yağması aracın plakasını da tespitini güçleştirdiği kaydedildi. Kamera görüntülerinde hırsızların dükkanın kapısını anahtarla açtığı, ardından da dükkanın içinde direkt kasaya doğru yöneldiği görülüyor. Hırsızların bu hareketinden dükkan sahiplerinin tanıdığı olma ihtimali üzerinde duruluyor...

İŞTE O İLGİNÇ HIRSIZLIK ANI


Aradan geçen zaman diliminde hırsızların hala bulunamadığını belirten dükkan ortaklarından Mehmet Buğu, “Hırsızlık olayının üzerinden o kadar zaman geçmesine rağmen hala bulunamadılar. Görüntülerde görülüyor. Kapının alt tarafında kilidi kırıyor, üst tarafı da anahtarla açıyorlar. Sonra arkada direkt kasaya yöneliyor. Bu da dükkanı bilen bir kişi olduğunu gösteriyor. Çünkü kasa gizli bir bölmede. Dükkanda hiç yazar kasaya falan bakmıyor direkt kasaya doğru yöneliyor” dedi.

Olayın polise yansımasının ardından bir kişinin ifadesinin alınıp bırakıldığını kaydeden Buğu, “Polis güvenlik kameralarını inceleme altına aldı. MOBESE’den de iş yerinin önüne geldikleri aracı takibe aldı. Ancak hala bulunamadı. Bizim toplamda 60 bin TL’lik zararımız var. Ancak hala bu hırsızlar bulunamadı” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: 61SAAT.COM