61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’da bir süredir tartışma konusu olan Sera Gölünde, Karayolları tarafından yapılmak istenen Perde Beton Duvar ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun müdahalesi ile yapımı durdurulan ve ardından yıkılmaya başlayan duvarla ilgili Karayollarının yeni bir proje hazırladığı kaydedildi. Hazırlanacak proje bittikten sonra ise Trabzon’da ki Sivil Toplum Kuruluşları ile paylaşılacağı ve önerileri alacağı ardından da üst onaya sunulacağı bildirildi.  
Trabzon Kent Konseyi ve İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, “Yıkımını Karayolları devam ettiriyor. Bizim aldığımız bilgi farklı bir proje çalışması yapılıyorlar. Onu bizlerle odalarla paylaşacaklarını aktardılar. Ondan sonra üst  onaya sunacaklar. Onların yapacağı projeye göre biz değerlendirmesini yapacağız” dedi. 



Yaylalı, “Sera gölüyle ilgili kurumun çalışması üzerine bizde görüşlerimizi önerilerimizi katkılarımızı sunmuş olacağız. 
Şuanda hiç bir bilgimiz yok. Proje üretim sürecinde biz projeyi yapmıyorsak çok müdahil olmak doğru değil. Kendi hazırlayacakları proje ile ilgili en son nihai aşamada katkımızı, değerlendirmelerimizi onlarla paylaşacağız. Farklı bir proje çalışması yapılıyorlar, bekliyoruz... “ diye konuştu.