Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’e yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı Operasyonu’na, Trabzon’da servisçilerden de destek geldi. Sahilde eski fuar alanında toplanan Trabzon Servis Araçları Odası üyeleri önce burada Başkan Tayyar Demir öncülüğünde basın açıklaması yaptı.

Ardından araçları ile trafiğe çıkan Servisçiler, konvoy oluşturarak şehir turu attı. Fuar alanından başlayarak, Atatürk Alanına kadar gelen burada kornalar çalan servisçilere vatandaşlarda destek verdi.
Polis eskortunda giden servisçilerin araçlarının önüne Türk Bayrağı astığı görüldü.

Ortahisar İlçesi Yenimahalle Fuar Alanında araçları ile toplanan servisçiler, harekata destek için şehir turu atarak ‘Her zaman devletimizin yanındayız’ dediler.

Oda adına açıklama yapan Başkan Yardımcısı İsmail Ulubay, harekatı desteklediklerini ve hükümetin ve Ordu’nun yanında olduklarını belirterek, “Masum insanları katleden, barışı ve huzuru sonlandırmak amacıyla küresel güçler tarafından kurulan ve onların destekleri ile hayatlarına devam eden terör örgütlerinden bir an önce kurtulmak gerekiyor. Ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu bozmaya yeltenen bu tür oluşumları ortadan kaldırmak  için Şanlı Türk Ordu’su Afrin’de 25 gündür operasyondadır. Türk Ordusu tarihte gösterdiği başarıları şimdi de Allah’ın izni ile gösterecektir. Tek bir terörist kalmayacaktır” dedi.

Ulubay, “Afrin’de yapılan operasyonun sonunda Türk Silahlı Kuvvetleri Menbiçe’de girmeli orada da gerekli güvenliği sağlamalıdır. Şanlı geçmişe sahip her zaman doğrunun yanında olan mazlumun duasını alan bir orduya sahip olduğumuz içinde rabbimize sonsuz şükürler olsun. Kimi çevreler batının ve emperyalist güçlerin etkisinde kalarak adeta onların ağzıyla konuşup ‘Ordumuzun Afrin’de ne işi var’ diye cümleler kullanıyor. O kesimlere de birkaç sözümüz olacaktır. Sınırlarımızın bitişiğinde adeta  bir terör devleti kurulmasına nasıl izin vereceğiz. Bugüne kadar bu mücadelede verdiğimiz şehitlerin ahını nasıl alırız. İstiklal Savaşında yedi düvele karşı savaşıp kurtuluş mücadelesi vermiş atalarımızın ceddimizin şanlı geçmişimizin geleceği nasıl olacağız. Devletimizin ve şanlı ordumuzun yanında olduğumuzu an itibari ile göreve hazır olduğumuzu bir nefer gibi emir beklediğimizi  herkes bilsin. Dünyaya da bir mesaj vermek gerekirse, bizler Türk olarak kan akıtmaya her zaman karşı olmuşuzdur. Ama söz konusu vatansa dünyanın şah damarını kesmeyi de iyi biliriz. Bugüne kadar hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar dileriz. Rabbimiz Mehmetçiğimizi korusun. Ordumuzu Muzaffer kılsın, yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.