61SAAT HABER SERVİSİ

İçişleri Bakanlığı genelgesiyle 30 büyükşehir ile Trabzon’da saat 00.00’dan itibaren 48 saatlik sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından sabah erken saatlere kadar hazırlık yapan ekmek fırınlarına seyyar ekmek satışına başladı.

Servis araçlarına konulan ekmekler, mahallelerde vatandaşın ayağına kadar gitti. Trabzon’un Ortahisar ilçesi Fatih Mahallesi’nde gezen ekmek aracındaki görevli ‘ekmekçi geldi’ diye bağırarak sesini duyurmaya çalıştı. Evlerinin balkonlarına çıkanlar ihtiyaçları kadar ekmek satın aldı.

Deniz 3 Ekmek Fırını etkilisi Tuncay Yalçıntaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

FIRINA GELEMEYENLERİN İHTİYAÇLARINI KARŞILIYORUZ

‘’Fırına gelemeyen halkın evlerine ekmek servisi yaparak ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz’’

EKMEK SERVİSİ HANGİ SAATLERDE YAPILIYOR?

‘’Bugün Cumartesi’ydi milletin ne zaman kalakacağını tahmin ederek 11-12’lerde kalkacağını hesap ederek bu saatte çıkmaya uygun gördük. Ancak sabah erken saatlerinde çıkarak vatandaşlarımıza ekmeklerini ulaştıracağız’’

BİZE GELEN KARARLA HAREKET EDİYORUZ

‘’Bize gelen kararla birlikte 65 yaş üstü vatandaşlarımız veya ihtiyaç duyan vatandaşlara ekmek servisi yapılması gerektiği söylendi. Bizde hazırlıklarımızı gece saatlerinde yaparak ekmek servisine çıktık’’

PAZAR AKŞAMINA KADAR EKMEK SERVİSİ DEVAM EDECEK

Mahallelerde ekmek servisinin gün boyu devam edeceği öğrenilirken Pazar akşamına kadar seyyar satışların yapılacağı bildirildi.