61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da dün akşam Ortahisar ilçesinde etkili olan sağanak yağış su taşkınına neden oldu. 

Akçaabat ilçesi Söğütlü meviinden şehir merkezi istikametine ve Yomra ilçesinden Rize istikametine Karadeniz Sahil Yolu'nda oluşan aşırı su birikintisi nedeniyle ulaşım durdu. Yağışın etkisini yitirmesi ve belediye ekiplerinin özverili çalışması ile yollardaki su birikintileri azaldı, ulaşım normale dönmeye başladı. 

BODRUM KATLARI SU BASTI

Yağış nedeniyle en çok etkilenen mahallelerden biri olan ve trafiğe kapanan Beşirli’de 3 dükkanı su bastı. Bodrum katlarında suyun yüksekliği 3 metreyi buldu.

'ÖLÜMLE MÜCADELE ETTİK'

Büyükşehir belediyesine ait ekipler su boşalta işler başlatırken bölgede gece yarısı korku dolu anlarda yaşandı. Kimliğini açıklamayan istemeyen bir işyeri sahibi bodrum katında bulunan köpeğini kurtarmak için iş yerine geldi. 3 metreyi bulan su yüksekliği nedeniyle iş yeri sahibi köpeğini kurtarırken ‘Ölümle mücadele ettik’ dedi.

'CAN KAYBI VE CİDDİ BİR MAL KAYBI YOK'

Yaşanan olayla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ''Büyükşehir ve TİSKİ olarak tüm gücümüzle sahada, yağmurun olumsuz etkilerini bertaraf etmek için çalışıyoruz. Can kaybı ve ciddi bir mal kaybı yok çok şükür...Şehirde yağmurdan kaynaklanan çok önemli bir sorun kalmadı’’ ifadelerini kullandı.

Öte yandan Yeşiltepe Mahallesi Yavuz Selim Bulvarı ile Beşirli Mahallesi sahil kesiminde yaşanan ulaşım sorunu tamamen ortadan kalktı.