61SAAT HABER SERVİSİ

Türkiye’nin kalkınmasına destek vermek amacıyla farklı alanlarda sosyal sorumluluk projeleri yürüten Ford Otosan ailesinden Trabzon Tunalar Şubesi Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi’ne araç hediye etti.

Liselerin motor ve teknik bölümlerinin geliştirilmesi amacıyla 47 ildeki 71 farklı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne yeni nesil teknolojilerle donatılmış 71 aracı bayilerinde de desteği ile bağışladı. 

Bağıştan faydalanan illerden bir tanesi de Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi olurken bugün Tunalar Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna tarafından araç teslim töreni gerçekleşti.

ÖĞRENCİLERE ÇALIŞMA FIRSATI BULUYOR

Böylece Trabzon’daki Meslek ve Teknik Lise öğrencileri, uygulamalı eğtimler ile ilk kez yeni nesil teknolojilere sahip motorları, elektronik sistemleri ve diğer tüm parçaları inceleme ve üzerinde çalışma yapma fırsatı bulacak.

Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen araç teslim törenine Trabzon İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Tunalar Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemil Karakaş, Doğu Karadeniz Bölgesi Bölge Müdürü Okyay Sönmez, Doğu Karadeniz Satış öncesi  Müdürü Gülşen Güven, Ford Otosan satış sonrası müdürü Metin Yılmaz, Ford Otosan Satış Müdürü Okyay Sönmez’in yanı sıra çok sayıda davetli ve öğrenci katılım gösterdi. 

ALTIN "DESTEKLEYENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Törende açıklamalarda bulunan Okul Müdürü Abdulvahap Altın “Bu hafta yerli otomobilin tanıtımı olacak, bu haftaya denk geldi. Çocukların üzerinde çalışmış olduğu proje burada, sunumu yapılacak. Bilgi çağı bilişim çağı baş döndüren hızla devam ediyor. Gerçeğini görmeden çalışmak zor oluyor, görelim sökelim takalım biz onu geliştiririz. 121 okuldan öğrenci var, burası özel eğitim okulu, özel yetenekli çocukların eğitim aldıkları yer burası. Fizik alanında 57 öğrenci var, müdür yardımcımız koordinatörlüğünde öğrencilerimiz TEKNOFEST’te birinci oldular. Arabamız eksikti buna ihtiyacımız vardı, destek sunanlara teşekkür ediyorum. 

ARAFAT "HİZMET SEKTÖRÜNÜ HEDEF ALDIK"

Projeyle ilgili bilgi aktaran öğrenci Mehdi Arafat “Bugün bizim için çok heyecan verici bir gün. Ekim 2018’de hayallerini kurarak başladığımız projenin en önemli aşamasına gelmiş bulunmaktayız. 1 yıllık süreçte gerekli olan teorik çalışmaları tamamladık ve hizmet sektörünü hedef aldık. Sadece amacımız elektriğe dönüşüm değil bununla birlikte aracın tasarımına yönelik kullanımda iş verimliğini arttıran önlemler almaktır. Ekibimizde yer alan arkadaşlarımızın çoğu mühendislik hedeflemektedir. Bu süreçte kazanacağımız tecrübeli ile ileride ülkemizin katma değerine katkı sağlayacağımıza inanıyorum. Ekibimiz şimdilik 45 gönüllü öğrenci 3 öğretmen ve 48 kişiden oluşmaktadır. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

TUNA "KIRIN, DÖKÜN, PARÇALAYIN"

Faruk Başaran Bilim ve Sanat Merkezi’ne araç hediye eden Tunalar Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tuna “Bu okulu kazandıran Başaran ailesine teşekkür ediyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e şükranlarımızı sunuyorum. Bilim ve sanat yolunda hedef gösteren önemli büyüklerimizden birisi. Katkısı olan herkes şükranlarımızı sunuyoruz. Şehrimizde böyle bir yerleşkenin olması gurur verici bir neden. İleride göreceksiniz bu öğrencilerimizin dünyanın değişmesine çok faydası olacaktır.  Otururken şurada bir yazıyı okudum rahmetli Mustafa Kemal Atatürk’ün “Dâhi odur ki, ileride herkesin takdir ve kabul edeceği şeyleri ilk ortaya koyduğu zaman herkes onlara delilik der” hakikaten süper bir söz bu ifadenin doğru olduğunu orada gizli bir hedef var bizde orada ilerliyoruz. Tunalar olarak yine bu şekil proje yapan KTÜ’de öğrenciler var onları da fonluyoruz. Onlar da çağın ihitacı olan yenilebilir enerji ille nasıl profesyonel taşımacılık, lojistik yaparız diye gizli ama söylemiş oldum destekliyoruz. Bu yolda güzel işler ortaya çıkacak. Buradaki arkadaşlarımız konuşmasını nasıl hızlı bitirdiyse projeyi de o hızla bitirip çok başarılı sonuçlar elde edilecek. 

"6 AY SONRASI YENİSİNİN SÖZÜNÜ VERİYORUM"

Hızır Bey’e kendisine Trabzonlu olarak minnetlerimi sunuyorum. Trabzon’daki eğitim şekil değiştirdi başka bir hale geldi. Üniversite girişlerinde ilk 5 sırada, lise girişlerde puan ortalaması olarak 1. Sırada geliyor. Candan kutluyorum, vermiş olduğumuz aracı rahatlıkla parçalayıp dökebilirsiniz. Seneye 6 ay sonra  bir yenisini daha vermek sözünü veriyorum size. Yeter ki kırın dökün parçaların gelişime gelişmesine katkısı yardımcısı olsun. 

AKTAŞ "İMKANI OLAN HERKESE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM"

İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş “Trabzon’da eğitim iyi gidiyor, bunun esas destekçileri öğretmen arkadaşlarımız. Hakikaten çok fedakar cefakar mesaileri var onların dokunmaları bizi bu noktaya getirdi.  Fizik mekanlarımızın güzelleştirilmesi ve eğitim kurumlarımızın araç gereç bakımından güzelleşmesine Trabzon’daki hayırsever vatandaşlarımızın güzel destekler vermesi. Başta Başaran ailesine, bunu yaparken niyet ettiği şeylerin kabulü için kendisine teşekkür ediyorum. Bilim Sanat Merkezleri İQ’su belli olan üzerinde akademik örgün eğitimin dışında eğitim aldığı kurumlarımızdır. Trabzon’da bir tane Bilim Sanat Merkezimiz var. Hızıbey’de 130 kayıtlı öğrencimiz vardı burada 500’ün üzerinde öğrenci var. Yetmiyor, özel eğitim genel müdürümüzle görüştük yer verirseniz Akçaabat’ta bir tane daha yapacağız ve teknolojinin geldiği en son safhada donatacağız diye söz verdiler. Bunun arayışı içerisindeyiz.

Çocuklarımızda var olan yeteneğin çıkarılmasına ve geliştirilmesine mekansal destek sağlayan eğitim kurumlarımızdır buna ülke olarak çok ihtiyacımız var. Yarınki dünyamızda çok değerli katkıları sunacak öğrencilerimiz insanımızdır. Bizim koruyup kolladığımız gelişmesi, geleceğe hazırlanması noktasında hassas davrandığımız çocuklar. Öğretmenlerimize ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Erol Tuna ile çok önceden vakıf toplantıları ziyaretlerimizde tanıdık. Her sohbetimizde eğitimi bize de ilham veren bir şekilde yönlendirdiği sohbetler oldu. Son dönemde de bir eğitim kurumunu ilimize kazandırma konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah babasının ismini taşıyacak olan geleceğimize hizmetler verecek kurumu ilimize kazandıracak, kendisine teşekkür ediyorum. İmkanı olan herkese eğitime el atmaları konusunda çağrıda bulunuyorum. 

YILMAZ "NİTELİKLİ ELEMAN SIKINITILARIMIZ VAR"

Ford Otosan A.Ş Türkiye Satış sonrası Müdür Metin Yılmaz “Bilgi ve sevgi paylaşıldıkça büyür. Toplumları ve bireyleri ileriye taşıyacaksınız bilgiyle taşıyacaksınız. Ford Otosan olarak biz endüstri okul işbirliğini geliştirmeye çalışıyoruz. Otomotiv sanayi çok kapsamlı iş kollarını kapsıyor. Türkiye’de nitelikli eleman  geliştirme konusunda sıkıntılarımız var. 3 yıl önce “Meslek Lisesi Memleket Meselesi” konusu vardı. Buradaki amaç nitelikli ara eleman yetiştirerek, nitelikli mühendis yetiştirerek kaynak yaratmaktı. Ford Otosan olarak 75 aracı hibe etmiş durumdayız. Ben hibe eden araçların buradaki dahileri yetiştirmekte bir aracı olmasını diliyor ve teşekkür ediyorum. Hocalarımızın zorluğu var gençleri zorlamak. Sökülüp takılmalı ve değiştirilmeli ki faydası olsun. “

Konuşmaların ardından katılımcılara çeşitli hediyeler verilirken Ford Otosan yetkilileri öğrencilerin projelerini yerinde inceledi.