20 Temmuz Cumartesi akşamı Ortahisar Kanuni Parkı içerisinde bulunan Trabzon Muhibbi Edebiyat Müze Kütüphanesi bahçesindegerçekleşen etkinlik,  katılım yoğunluğuyla dikkatleri üzerine çekti.

Trabzon İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’nün hazırladığı etkinliğe;Trabzon Valiliği, İl Kültür Müdürlüğü, Trabzon Büyükşehir Ve Ortahisar Belediyeleri,Trabzon Sanatevi, Akmescit Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği desteklerini sunarak gecenin Trabzon halkıyla buluşmasına katkı sağladı. Ayrıca Çağdaş Yazarlar ve Sanatçılar Derneği, Karadeniz Yazarlar Birliği Derneği, Trabzon Yazarlar Derneği ve Türkiye Yazarlar Birliği Derneği Trabzon Şubesi bünyesinde bulunan 17 şairin,kendi şiirlerini okumasıkonuklara unutulmaz anlar yaşattı.

350 şiir severin katıldığı program; Trabzon’un tarih, kültür ve edebiyat kavramlarıyla iç içe bir şehir olduğu vurgusu yapılarak sürdürüldü.

Gecede Muhibbi başta olmak üzere Trabzon’un yetiştirdiği değerler yadedildi. Etkinlik, katılımcı derneklere, şairlere ve kurumlara sundukları katkılardan dolayı teşekkür belgeleri takdim edilerek son buldu.