61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mart ayı meclis toplantıları bugün devam etti. Başkan vekili Seyfullah Kınalı’nın başkanlığında toplanan mecliste bir süredir yapılması gündemde olan “Şike anıtı” meclis gündemine geldi. MHP’li Ali Sağır tarafından gündeme getirilen “Şike Anıtı”’nın yapılması oy birliği ile kabul edildi ve Kültür Komisyonuna sevk edildi. 
Sağır, meclise verdiği önergede, şu ifadelere yer verdi: 
Trabzonspor sadece Trabzon’un değil bütün Türkiye’nin önemli bir değeri ve hepimizin göz bebeğidir. Trabzon’un ürettiği en büyük marka değerlerinden biri olan Trabzonspor’un özellikle son yıllarda uğradığı haksızlıklar bilinen bir gerçektir. Türk polisinin ve Türk yargısının tespit ettiği şikeye cezayı UEFA kesmiş, malum takımı Şampiyonlar Liginden men etmiştir. Trabzonspor’un şampiyonluğu göz göre göre gasp edilmiştir. Federasyon ve hakemlerin Trabzonspor’a yaptığı haksızlıklar taraflı tarafsız dürüst spor adamları ve yorumcular tarafından dile getirilmiş her şey milletin gözü önünde cereyan etmiştir. 

TRABZONSPOR ADETA LİNÇ EDİLDİ
Son olarak geçtiğimiz haftalarda oynanan Galatasaray – Trabzonspor maçında takımımız hakem tarafından adeta linç edilmiştir. Bu maçta oyuncumuz Salih Dursun’un hakemin şahsında bütün bu haksızlıklara gösterdiği kırmızı kart, Türk ve dünya spor kamuoyunun gündemine oturmuştur. Trabzon eski Valisi ve MHP Isparta Milletvekili Nuri Okutan konuyu TBMM’ye taşımış, Trabzonspor’a uygulanan haksız tutum, hakem hatalarından kaynaklı puan kayıpları ve Türk futbolunun bu olumsuzluklardan etkilenmemesi için Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tarafından cevaplanması isteğiyle soru önergesi verilmiştir.

SALİH DURSUN HEYKELİNDEN ÖNCE ŞİKE ANITI DİKİLMELİ
Siyasilerimiz Belediye Başkanlarımız, iş  adamlarımız ve daha bir çok kesim tarafından Salih Dursun formasıyla açıklamalar yapılmış, kırmızı kartlı fotoğraflarla sosyal medyada paylaşımlarda bulunulmuş, futbolcumuzun adı caddelere sokaklara verilmiştir. Hatta Salih Dursun’un heykelini dikmeye bile teklif edenler olmuştur. 
Değerli arkadaşlar, eğer bu şehirde bir anıt dikilecekse, bu öncelikle “Şike anıtı” olmalıdır. Salih Dursun’un hakkını teslim edelim, ismini caddelere, sokaklara verelim ama şike anıtını da bir an önce inşa edelim” dedi. 
Sağır’ın ardından konuşan Meclis Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, “Türkiye’de spor müsabakalarında yıllardan beri bazı tartışmalar olur. Bu tartışmaların tarafları olur. Galatasaray maçında ki kırmızı kartlar ve haksızlıklar Türk spor tarihinde ilk defa tüm spor camiasının buluştuğu bir nokta oldu. Türkiye’de yaşanan hatta dünyaya mal olmuş bir konu. Trabzonspor herkesin kabul edeceği şekilde son Galatasaray maçında büyük mağduriyete uğramış oldu. Hiçbir toleransa mahal vermeyecek şekilde tescillendi mühürlenmiş bir konu. Tüm sezon Trabzonspor hakemlerin haksızlığına uğradı” dedi. 

ERDEM, DAHA ÖNCE DE KARAR ALINMIŞTI
Kınalı’nın ardından konuşan CHP’li üye Cahit Erdem ise, mecliste daha önce kabul edilen “Şike anıtı” yapımıyla ilgili maddeyi hatırlattı. Erdem, “Bu geçmişte de şike anıtı ile ilgili teklif gelmişti meclisimize. Burada ki meclis üyesi arkadaşlarımızın oy birliği ile bir şike anıtı yapılması kararı alınmıştı. Bugüne kadar meclisimizin aldığı kararı idare yerine getirmedi. Yer mi bulamadı, finansını mı bulamadı? Bu konuda bir cevap bekliyoruz. Ben 3-4 ay önceki mecliste de sormuştum. Şike anıtı kabuk değiştirerek “Temiz futbol anıtına” dönüşmüştü. Ama o da yapılmadı”  ifadelerini kullandı. 
Bunun üzerine Kınalı, konuyla ilgili ilerleyen günlerde ayrıntılı cevap vereceklerini kaydetti. Kınalı, “Bir yanlışlığa mahal vermemek için bunun cevabını iletiriz” dedi.