61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon’un Akçaabat İlçesinde İstiklal Caddesinde cuma günü meydana gelen olayda H.B. adlı şahıs kendisine saldırdıkları iddiasıyla silahla ateş etti. Olayda 1’i ağır olmak üzere 3 kişi yaralanırken H.B. uzun süre direnmiş ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. 


Bu sırada H.B. ise dükkanının dışına çıkarak "Kızımı taciz ettiler" şeklinde bağırmıştı. Olayda 2 oğulları yaralanan aile ise bu iddiayı kesin bir dille yalanlarkan mağdur olan tarafından kendileri olduğunu, hatta olaydan 1 gün önce de şikayetçi olduklarını ifade etti. 

Olayın neden geliştiğini ise, silahla yaralanan E.B.’nin babası emekli öğretmen N.B. anlattı. N.B. eşinin  H.B. tarafından sürekli rahatsız edilmesi nedeniyle geliştiğini ifade etti.  

 
Saldırgan H.B.’den eşinin olaydan 1 gün önce  şikayetçi olduğunu ifade eden N.B., “Benim eşim 1 aydan beri bu adam tarafından rahatsız ediliyor.

Markete, parka giderken sürekli peşinde. Bir kaç kere eşim uyardı. “Peşime neden dolaşıyorsun” diyor. 
Ben seni koruyorum gibi şeyler söyledi.

Bu olayları, başımız belaya gireceğini düşündüğü için eşim bize söylemiyor. Ben ve çocuklarıma anlatmıyor. Kendisi çözmeye çalışıyor. 


laydan bir gün önce Perşembe günü akşamı, eşim küçük çocuğumuzla parka gidiyor. Adam yine takibe başlıyor. Eşim en son dayanamıyor ve “Sen benden ne istiyorsun” diye bağırıyor.

Ardından yumruk atıyor. Orada olan gençler müdahale ediyor” dedi. 


Şahsın bölgeden kaçarak hastaneye gidip darp raporu aldığını ifade eden N.B., “Darp raporu aldıktan sonra karakola gidiyor ve ifade veriyor. Eşimde gidiyor. Eşimde burada ifadesini verip sürekli bu şahıs tarafından rahatsız edildiği için şikayetçi oluyor.

Bizimde olaydan bu şekilde haberimiz oluyor.

Daha sonra benim çocuklarım gelirken, o adamla tesadüfen karşılaşıyorlar. 
Ardından kavga ediyorlar. Ayrılırken, arkadan silahla ateş etmeye başlıyor.

Bir çocuğum kafasından, diğeri bacağından yaralanıyor. 


Oğlum şu an hastanede, ölüm tehlikesi ile pençeleşiyor. Yoğun bakımda hala. Tehlike devam ediyor. Doktorlar uyutuyor” dedi. 
Biz bu insanın şizofren olduğunu düşünüyoruz.

Olay olmadan bir gün önce eşim şahıstan şikayetçi oldu.