61SAAT HABER SERVİSİ

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, sabah saatlerinde Sancak Mahallesindeki belediye binasına gelmiş ve burada aracından indiği esnada silahlı saldırıya uğramıştı.

Saldırganın olay yerinden kaçması sonrası Trabzon Emniyeti arama çalışmalarını başlatmıştı.

TRABZON VALİLİĞİ AÇIKLADI! ''İHALESİ İPTAL EDİLEN...''

Valilikten yapılan yazılı açıklamada "Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a bu sabah gerçekleştirilen silahlı saldırı olayı ile ilgili olarak yapılan inceleme ve araştırma sonucunda, saldırıyı azmettiren şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Saldırıyı gerçekleştirdiği değerlendirilen failin kimlik bilgileri tespit edilmiş olup yakalanması için çalışmalar devam etmektedir. Saldırı olayının bir süre önce Yomra Belediyesi tarafından ihalesi iptal edilen Yomra Belediyesi Kültür Merkezi inşaatı ile ilgili olduğu değerlendirilmektedir" denildi.

KİMLİKLER BELLİ OLDU VE YAKALANDILAR!

Olayın azmettiricisi olduğu ve bahsekonu ihaleyi alan firmayla ilişkisi olduğu öğrenilen T. K. Emniyet tarafından gözaltına alınarak sorgusu sürerken olayın faili tetikçi H.A’yı (28) arama çalışmaları da sonuç verdi.

Trabzon'un Yomra ilçesinde kırsalda olayın üzerinden 12 saat geçmeden Emniyet güçleri tarafından yakalanan olayın faili sorgulanmak için Emniyete getirildi.

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a silahlı saldırıda bulunan fail gözaltına alındı.

BAKAN SOYLU DUYURDU!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yaptığı açıklamada ''Trabzon'da bu sabah, Yomra Belediye Başkanı'na yapılan silahlı saldırının azmettireni de, zanlısı da silahıyla birlikte, emniyet güçlerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alındı.Saldırıya uğrayan Yomra Belediye Başkanı Sn. Mustafa Bıyık'a geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.'' ifadelerine yer verdi.

TRABZON VALİSİ İSMAİL USTAOĞLU, EMNİYETİ KUTLADI!

Trabzon Valisi İsmai Ustaoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Yomra Belediye Başkanımıza yapılan silahlı saldırının azmettireni de, zanlısı da silahıyla birlikte, emniyet güçlerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Kısa bir süre içerisinde bu olayı aydınlatan emniyet personelimizi tebrik ediyorum.'' ifadelerine yer verdi.

TRABZON EMNİYETİ TEŞEKKÜR ETTİ!

Vali Ustaoğlu'nun paylaşımına yanıt veren Trabzon Emniyet Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ''Sayın Valimiz sağ olsunlar...'' ifadelerine yer verildi.