Korona virüs salgını nedeniyle okula girişte sosyal mesafeye göre tek sıra halinde alınan öğrencilere kapıda maske dağıtıldı. Trabzon genelinde 214 okulda yapılacak olan sınavda yaklaşık 3 bin öğretmen görev alırken, sözel bölümün ardından sayısal bölüm saat 11.30'da başlayacak. Sözel bölümdeki sınavın ardından 45 dakika mola verilecek.

Öğrenciler aileleri ile beraber sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullar geldiler. 9.30’ta başlayacak sınav öncesi okullarda korona tedbirleri alındı. Kapıda bekleyen öğrencilere okullara teke tek sosyal mesafeyi koruyarak alındı. Okul girişinde bekleyen öğrenciler tek sıra olarak sınav olacakları sınıflara alındı. Polis ekipler ise anons ederek sosyal mesafenin korunmasını konusunda uyarı da bulundu.

ÖĞRENCİLER UNUTLMADI

LGS’de ter döken öğrenciler unutulmadı. Trabzon'da tüm okullarda LGS öncesi dezenfekte çalışmalarını tamamlandı. Belediyeler, sınav günü de öğrencilerin yanında oldu.

Tüm öğrencilere ücretsiz olarak kalem, silgi, kalemtıraş, maske ve su dağıtımı yapılırken her öğrenciye okul girişinde el dezenfektesi de yapıldı.

Öğrencilerin oldukça heyecanlı olduları da gözlerden kaçmadı.

ZOR BİR SÜREÇ OLDU

Velilerden Semra Demir, çocuğunun zor bir süreçte sınava hazırlandığını belirterek, “Çocuklarımızla birlikte bizler de heyecanlıyız. Zor bir süreç oldu. Pandemi sürecinde sınava hazırlanmak durumunda kaldılar. Başaracaklarına inanıyoruz” dedi.
Atakan Yılmaz ise, “Çok heyecanlıyız. Okullarda eğitim olmayınca süreç biraz sıkıntılı oldu. Dolayısıyla öğretmenlerden, öğrencilerden uzak olunca sıkıntılı oldu. Artık hayırlısı“ diye konuştu.