Envar Vakfı, Hak - İş, Memur - Sen, TÜMSİAD, Birlik Vakfı, MTTB, 28 Şubat Öğr. D., Sağlık - Sen, Diyanet - Sen ve Büro Memur - Sen’in katılımıyla oluşturulan Sivil İnisiyatif Grubu adına yapılan basın açıklamasında, ilk olarak CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na karşı yapılan saldırı kınandı. 

Açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde Ankara Çubuk'taki şehit cenazesinde, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan fiziki saldırıyı -her ne kadar geçmişte bu konulardaki duruşu sıkıntılı olsa dahi- tasvip etmiyor, kınıyor ve asla onaylamıyoruz. Ne inancımızda ne de geleneklerimizde böyle bir eylem yoktur, kabul edilemez” ifadelerine yer verildi. 

Açıklama ardından şu şekilde devam etti: 

" Ancak şunları da ifade etmeliyiz ki;  CHP'nin HDP ile yaptığı ittifak, kamu vicdanını yaralamış, şehit ailelerimizde de bir infiale neden olmuştur. Süreçteki söylemler ve bazı CHP yetkililerinin sosyal medya paylaşımları da incitici ve tahrik edici mahiyettedir. Herkes bulunduğu makamın ağırlığını taşımalı ve bu süreçlerden infial uyandırma beklentisi içerisinde olmamalıdır. Böyle süreçleri sabote ederek farklı beklenti ortaya koyan tavırları da Türkiye’nin birlik ve beraberliğine dinamit atmaya çalışanları da kınadığımızı bir defa daha yüksek sesle dillendiriyoruz.

 Ayrıca bu süreçlerden sanki olayın açık tarafıymış gibi Sayın Bakanımız Süleyman Soylu aleyhine bir algı oluşturulması hem çirkin bir yakıştırma hem de anlamsız bir tutumdur. Sayın Bakan Süleyman Soylu'nun, bu ülke için verdiği ölümcül mücadelenin bir aşamasında CHP mensupları için sarf ettiği sözlerinin, bugünkü saldırının dayanağı olarak gösterilmesi ve sayın bakanımızın istifasının istenilmesi kabul edilemez bir durumdur. Vatandaşın cenaze anındaki doğal tepkisini siyasi kazanıma dönüştürme gayretleri geçmişte olduğu gibi yine sonuçsuz kalacaktır. 

Bu anlamda her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyulan bir dönemde,  Süleyman Soylu gibi bir bakanın istifasını istemek yanlışların en büyüğüdür. Yurt içinde ve yurt dışında teröre yapılan müdahaleleri değersizleştirecek, yapanları itibarsızlaştıracak bir tavır ve söylem terörü ve işbirlikçilerini cesaretlendirecektir. Ülkemizin birlik ve beraberliğini isteyen her kişi veya kurum terör ve destekçileriyle arasına mesafe koymak zorundadır. CHP'nin HDP ile yaptığı ittifakı gizlemek adına gündeme getirilen böyle bir talep, bu ittifakı gizlemeye yetmeyecektir. Ayrıca böyle bir sonucun en çok kimleri sevindireceği düşünülmelidir.
 Trabzon'daki sivil toplum kuruluşları ve dernekler olarak, Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'nun her zamankinden daha fazla arkasında olduğumuzun bilinmesini istiyor ve bunu tüm Türkiye'ye ilan ediyoruz”