Sivil savunma günü ve 1-7 Mart deprem haftası ülkemiz genelinde eğitim, tatbikat ve çeşitli etkinliklerle kutlanmaktadır. Deprem Haftası süresince vatandaşlarımızda afet bilincinin oluşması sağlanmaktadır. 

Trabzon'da da il afet ve acil durum müdürlüğü tarafından okullarda eğitimler verilmekte ve tatbikatlar yapılmakta. Ayrıca AFAD Başkanlığımızca ilimize gönderilen deprem simülasyon TIR’ı belirlenen bir program doğrultusunda halkımızın ziyaretlerine sunulmuştur. Hafta boyunca ilimizde faaliyet gösterecek olan TIR, 06 Mart 2019 Çarşamba günü saat 14:00’te Trabzon Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde öğrenci, öğretmen ve velilerimizin ziyaretlerine sunulacaktır.  Deprem simülasyon tırında, ülkemizde yaşanmış Marmara, Düzce, Bingöl ve Van depremleri şiddetleri birebir simüle edilerek katılımcıların o anları yaşayarak tecrübe etmeleri sağlanmaktadır. 

Valimiz sayın İsmail Ustaoğlu da deprem simülasyon tır programına teşrif edecek olup konuyla ilgili bilgi paylaşımında bulunacaklardır. Etkinliklerin daha fazla kitleye ulaştırılması maksadıyla Programa iştiraklerinizi bekleriz.