2 Ağustos tarihli Politik Güğüm köşemizde yer alan habere göre;

TRABZON'DA SİYASETİN ÇİRKİN YÜZÜ!

Genelde siyasi danışmanlarla ilgili çok şey duyarız, birçoğu gerçek çıkmaz ama gerçeklik payı olan da çok şeye şahit olmuşuzdur. 

Hikayeler bitmez. Danışmanlığını yaptığı kişi adına para isteyen mi dersiniz, talepte bulunan kişilerle laubali ilişkiler yaşayan mı dersiniz, kredi isteyen işadamından rüşvet isteyen mi dersiniz…

Hep hikaye olarak anlatılır bunlar. Kanıt olmadan kimseyi zan altında bırakmayız. Ama danışmanlığını yaptığı kişiler bile bile lades der bize belge gelirse o zaman işin rengi değişir Trabzon’da… 

Çok ciddiye almayız bu tür şeyleri, ama dün anlatılan bir hikaye yok artık dedirten cinstendi. İnanmak istemedik ama öylesine net kesin ifadeler referanslar ve deliller varmış ki, şaşırırsınız.

İddiaya göre Trabzon’da bir danışman, partisinin kadın üst düzey yöneticilerine sahte hesaplar üzerinden ağıza alınmayacak ifadeler kullanmış. 

Ve bunu bilinçli olarak üzün süre yapmış. Kullandığı hesap başkasının üzerine olduğu için ilk başta kim olduğu anlaşılmamış. 

Partisinin önemli mecralarında görevli danışmanlığını yaptığı siyasetçinin hemcinsi kadın yönetici ve siyasetçilerine sınırları aşan ifadeler kullanan danışmanın yaptığı bu yakışıksız davranışı şikayet üzerine BTK ortaya çıkarmış. 

Hakaret ettiği isimler Trabzon’da ve genel merkezde bir partinin en üst düzey kadın yöneticileriymiş. 

İşin ilginç yanı ise bu danışmanın yaptığı bu işten sonra bir şey olmamış gibi yine aynı siyasetçi ile görevine devam etmiş ve hakaret ettiği kişilerle aynı programlara katılmaya da devam etmiş.

Nasıl oluyor diye sorguladık, gelen cevap ‘Danışmanlığını yaptığı kişinin talimatı ile böyle bir şey yapmışsa o kişi danışmanını görevden alamaz, alırsa danışmanı kimin talimatı ile yaptığını anlatır, sadece ondan kurtulmak için bir üst göreve yükselmesini sağlar.’ 

Nasıl yani dedik partisinin üst düzey kadın yöneticilerine sahte hesaplardan olmadık şeyler söyleyen biri danışmanlığını yaptığı kişi tarafından terfi mi ettirilecek?

Aldığımız cevap şu oldu, ‘Aynen öyle, çünkü danışmanının yaptığından haberi varsa büyük sıkıntı. Bu nedenle ona bir şey diyemez. Terfi edeceği kurum bile belli…’ 

Şaştık kaldık. Daha neler duyacağız neler…