Toplantıya İş insanı dolmuş sahibi Metin Kaya, bilirkişi Kamil Kıyak, ulaşım uzmanı Avukat Selçuk Uçar, Kadir Düzköylü, Özge Hatipoğlu ile yaklaşık 700 tane dolmuş sahibi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Boztepe Durak Başkanı Hüseyin Turgut Aydın, “Buradaki toplanmamızın amacı bizim ekmeğimiz ve geleceğimizdir. Ulaşım uzmanı avukatlar ve bilir kişileri dinleyeceğiz. Bizim plakalarımız tahditli plakadan tahsisli plakaya dönecek. Biz bunları asla kabul etmiyoruz. 1986 yılında çıkan bir yasa ile ekmeğini bu işten kazananlara plakalar tahditli şekilde verilii. Bizler ekmeğimize sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

İş insanı dolmuş sahibi Metin Kaya, araçların değişiminden yana olduklarını ifade ederek, “Şu anki araçlar eski değişimi şarttır. Bu değişimde şoförlerin zarar görmemesi adına her kararın yanındayız. Şoförün üstünden kimse hesap yapmasın. Bizler bu plakaları çalışarak aldık, araçlarımıza taktık. Gece gündüz demeden çalışanlar oldu araç sahibi olmak üzere. Bizler minibüsten yanayız, kesinlikle otobüs istemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bilirkişi Kamil Kıyak ile Ulaşım uzmanı avukat Selçuk Uçar, toplantıya katılan şoför esnafını ulaşım konusunda ve araç değişimi hakkında bilgilendirdi.