Trabzon’un Çarşıbaşı ilçesinde kangren haline gelen ve yapımı bir yılan hikayesine dönüşen Yavuz Grup Yolu’nun yapımı için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun gayretleri sonucu çıkarılan ödeneğin ihalesinin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen müteahhit firma tek çivi dahi çakmadı. Muhtarlar, vatandaşlar ve sürücüler, “İşi alan firma 3 ay geçmesine rağmen çalışmaya başlamadı. Yan gelip yattı. 2,3 km’lik bir yola iş bitirme süresinin neden 430 gün verildiğini anlamış değiliz. Sayın bakanımızın bundan haberi var mı bilmiyoruz?” diye konuştular.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve AK Parti Trabzon milletvekillerinin katkı ve gayretleriyle Çarşıbaşı Yavuz Grup Yolu için 2017 yılının ilk aylarında aktarılan 4 milyon liralık ödeneğin ihalesi 24 Temmuz 2017 tarihinde yapılmıştı. Uzun süren ihale sürecine şimdi de 430 günlük iş bitirme süresini cebine indiren müteahhit firmanın vurdumduymazlığı eklendi. İhalenin yapılmasının üzerinden 3 ay geçmesine rağmen inşaat alanına sadece şantiye için bir konteynır ve tabela koyan müteahhit firma henüz işe başlamadı.

Yaklaşan kış aylarında yolu kullanmak durumunda kalan muhtar, vatandaş ve sürücüler ise duruma isyan etti. Yaklaşık 4 yıldır 2,3 km’lik yolun yapılmasını beklediklerini belirten Çarşıbaşı Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Şimşak, “Zannediyorum bu durumdan Sayın Bakanımızın haberi yok. Zaten 6 ay ihale yapılmasını bekledik. İhale yapıldı üzerinden 3 ay geçti ne gelen var ne giden? Her sorduğumuzda bugün yarın başlayacak deniliyor. Ama maalesef başlamıyor. Bunun hesabını soracak kimse yok mu?” diye sordu.

Sürücü ve vatandaşlar ise 2,3 km’lik bir yola 430 gün iş bitirme süresi verilmesine tepki göstererek, “Öğrendiğimiz kadarıyla işi alan firmanın başka işleri de var. Onları bitirip gelecekmiş. Peki bu kış da bu yolu kullanamayacak olan vatandaşlar ne olacak? Kış aylarında özellikle öğrenci servisleri bu yolu kullanmak zorunda.  Zaten 2,3 km’lik bir yola neden 430 gün iş bitirme süresi veriliyor anlamış değiliz. Bu yolda 400 günlük ne işi var? İşi alan firma 90 gündür çivi çakmadı. Demek ki 400 gün fazla. Zaten yıllardır bekliyoruz. Bir an önce yola başlanmasını istiyoruz.” şeklinde konuştular.