Trabzon’un Araklı İlçesi’nde Tanzim Satış standı önündeki görüntü herkesi hayretlere düşürdü. Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen tanzim satış noktasında aracının arkasına çuval çuval soğan yükleyen bir kişi objektiflere takıldı. Vatandaşların ‘Normalde 5 kilodan fazla almak yasak sen nasıl alıyorsun’ sorusuna soğanı yükleyen Tanzim satış görevlisinin ‘Akşama kadar çalışıp çok yoruluyoruz. Biz bunu hakediş olarak alıyoruz’ şeklindeki cevabı şaşkınlığı iki katına çevirdi.

 Uygulamadaki yasa gereği kişi başına en fazla 5 kilo ürün alınabiliyor. Ayrıca mesai saati bitip kapanan yerden satış yapılamıyor. Ancak tüm vatandaşlar bölgeden uzaklaştıktan sonra Tanzimde çalışan personel tarafından beyaz renkli otomobilin bagaj ve orta kapı kısmına büyük çuvallarla patates soğan doldurulduğu duyarlı vatandaşlar tarafından kayda alındı.

Konuyla ilgili konuşan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi 'Bizimle alakası yok, tanzim satışı Trabzon Büyükşehir Belediyesi kontrolündedir' cevabını verirken Trabzon Büyükşehir Belediyesi Yetkilileri 'Konu takibimizde, çalışanımız olup olmadığının tespiti yönünde çalışma yapıyoruz, bizim çalışanlarımızın böyle bir insiyatif kullanma hakkı yoktur. Eğer denildiği gibi bizim çalışanlarımızdan biri ise gereken yapılır. Konuyla ilgili inceleme başlattık." ifadelerini kullandı - Arı Haber