61SAAT HABER SERVİSİ - Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden yasa dışı yollarla Yunanistan'a geçmek için iki saat arayla denize açılan kaçakların içinde bulunduğu iki ayrı lastik bot battı.
İlk botta yedi, ikinci botta ise üçü çocuk dört kişi olmak üzere toplam 11 kişi öldü. Dokuz kişinin sağ kurtulduğu olayda; suda kaybolan iki kişinin bulunması için arama kurtarma çalışması başlatıldı. 3 yaşındaki Aylan ve 5 yaşındaki Galip Kurdi  kardeşlerin kıyıya vuran minik bedenlerini görenler gözyaşlarını tutamadı. 

Küçük çocukların sahile vuran cesetlerinin fotoğrafları tüm Türkiye'de infial yarattı. Dünya medyasında da geniş yankı bulan Suriyeli küçük çocuğun fotoğraflarının ardından bugün Trabzon'da dikkat çeken bir eyleme imza atıldı. Trabzon Şana'da bir araya gelen AK Parti Gençlik Kolları adına Başkan Halim Yılmaz, burada yaptığı basın açıklamasında "İnsanlığın sahile vurduğu  anların, dehşet görüntüleri için buradayız. Küçük bir bedenin sığmadığı koca ülkede yaşamın utancı için buradayız. Yarınlara umutla bakan bizler, yarınlara kararmış bir çocuğun hüznü için budayazı.

21. yüzyıl dedikleri bu olsa gerek, daha çok demokrasi diyenlere karşılık daha çok otokrasi,
21. yüzyıl dedikleri bu olsa gerek. Daha çok özgürlük diyenlere karşılık daha çok zulüm,
21. yüz yıl dedikleri bu olsa gerek, daha çok yaşam diyenlere karşılık daha çok ölüm,
Dün küçücük bir beden vurdu sahillerimize, içinde kocam bir yürekle her birimizin bir kez daha yandı yüreği. En derin. Her birimiz bir kez daha utandık yaşadığımız dünyadan
Zulme karşılık sessiz kalanlar, Esed, Sisi ve Onun gibi diktatörleri savunanlar, ülkemizde sırf yaşam hakları ellerinden alınmasın diye, misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimize burun kıvıranlar, dünyada bir Müslüman ve masum katliamı yokmuş gibi davrananlar, senin teröristin kötü, benim teröristim iyi diyenler şunu bilmenizi isteriz ki sahillere vuran sizlerin insanlığınızda sahillere vuran sizlerin vurdum duymazlığımızdı.
"Merhamet ediniz ki, merhamet bulasınız" buyrulduğundan bu yana merhametsizlik, umursamazlık, bencillik ve vicdansızlık tohumları ekiyorsunuz." ifadelerine yer verildi.