61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları bugün başladı. Ortahisar Belediyesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan yeni binasında ilk defa yapılan toplantıya, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç başkanlık etti. 
Meclis öncesinde bütün meclis üyeleri ile tokalaşan Başkan Genç, ilk eleştirisini ise başkanlık platformunun biraz yüksek olduğu yönünde oldu. 
Meclis sonrasında yoklama ve geçen ay yapılan faaliyetlerle ilgili meclis üyelerinin bilgilendirilmesi ile devam edildi. 
Halk Eğitim Merkezinin bünyesinde yeni alınacak öğretmenlerle ilgili usulsüzlük olduğunu iddia eden Çakıroğlu, “Biz belediye olarak Milli Eğitm ve Halk Eğitimle zaman zaman müşterek projeler yapıyoruz. Son olarak 18 Eylül’de Halk Eğitime alınacak öğretmenler konusu vardı. Bu sistem üzerinden önce müracaat gerektiriyordu. Sonrasında Halk Eğitim kriterlere göre tercihte bulunup kadrolarını tamamlayacaktı. 

18 EYLÜL’E KADAR MÜRCAAT GEREKTİRİYORDU
Bana da bir vatandaşın talebi geldi. Bunu net ve rahat şekilde söylüyorum. Ne kan bağım ne de yakınlığım var. 
Ortahisar’da gündemde size söyleme gereği hissediyorum. Hangi kriterlerle birlikte 18 Eylül’de kadroların doldurulduğunu çok merak ediyorum. 18 Eylül’e kadar müracaat edilecek web sayfası vatandaşa açılmadı. 
Halk Eğitimin bu yıl öğretmen olarak alacağı kadroların 18 Eylül’e kadar internet üzerinden müracaatları söz konusuydu. 
Bu sistem açılmadı. 18’inde çalışacak olanların hepsi belirlenmişti. 
Benden yardım isteyen veya bana referansım olun diyen kişiye geldiğinde kadroların dolu olduğu söylendi. Hepimiz siyasi partiye gönül vermiş olabiliriz. Biz bu şehrin nimetlerinden, kamu kuruluşu olsun liyakat usulüne göre faydalanmamız gerekiyor. Bu bana göre buram buram siyaset kokuyor. Varsa bunun  mantıklı açıklaması gerek. Net olan bir şey var sistem 18’ine kadar müracaat gerektiriyor. 18’ine kadar müracaat edemedi. Ayın 18’inde alınacak kişiler alındı Bunun aydınlatılması noktasında sizden talepte bulunuyorum” dedi.  

İLGİLİ MÜDÜRDEN BİLGİ ALINACAK?
Başkan Ahmet Metin Genç ise bu konuyla ilgili Ortahisar Belediyesinin kendi dersanesinde görev alan öğremenlerin geçen yıl başarılı olan kadro olduğunu açıkladı. Genç, “Bilgi sahibi olduğum kısmını söyleyeyim. Bizim dershanemizde milli eğitim üzerinden geçen yıl çalışan öğretmenlerimizde 25 taneydi. Bu öğretmenler görevlendirildi. Bunlardan devam etmeyenlerde nasıl tercih yapıldı bilmiyorum. Bize de geldi. Referans olur musunuz? diye geldi. Onları özel kalem aracılığı ile Milli Eğitime gönderdim. Geçen yıl başarılı kadromuz Milli Eğitim taviz vermeden gönderdi. Halk Eğitimin diğer görevlendirmelerinde müracaat tarihi, liyakat, atama konusunda ilgili müdüründen bilgi alıp sorunuza cevap veririz. Bizim dershane ile ilgili kısmı başarılı kadro var aynen devam ediyor” şeklinde cevap verdi.